Koti ja Keittiö 11/07
(8–10:lle)
100 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl unikonsiemeniä
75 g mantelijauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl appelsiinimehua
1/2 dl sitruunamehua
Viimeistelyyn:
1 dl hasselpähkinöitä
1 dl hunajaa
tilkka appelsiinimehua
1. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset.
3. Lisää lopuksi sitrusmehut. Sekoita taikina tasaiseksi.
4. Kumoa taikina korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin 45–50 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
5. Anna kakun jäähtyä. Voitele pinta appelsiinimehulla notkistetulla hunajalla. Ripottele päälle kevyesti rouhittuja pähkinöitä ja nosta tarjolle.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2