Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 06-07/07

Sipulirenkaita ja tomaattisalsaa

Valmista salsa. Upota kuivatut, puolitetut chilit puoleen desilitraan kiehuvaa vettä ja anna niiden pehmetä 20 minuuttia...

500 g val­mii­ta pa­ne­roi­tu­ja pa­kas­te­si­pu­li­ren­kai­ta

1 l öl­jyä pais­ta­mi­seen

Li­säk­si:

300 g pa­see­rat­tua to­maat­tia

1–2 kui­vat­tua, sa­vus­tet­tua chi­liä

tai 1 pu­nai­nen tuo­re chili

1 pie­ni sa­lot­ti­si­pu­li

2 rkl li­met­ti­me­hua

maun mu­kaan suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria

(2–3 rkl sil­put­tua ko­ri­an­te­ria)

1. Val­mis­ta sal­sa. Upo­ta kui­va­tut, puo­li­te­tut chi­lit puo­leen de­si­lit­raan kie­hu­vaa vet­tä ja an­na nii­den peh­me­tä 20 mi­nuut­tia. Mi­kä­li käy­tät tuo­rei­ta chi­le­jä hal­kai­se ne, pois­ta si­suk­set ja silp­pua he­del­mä­li­ha.

2. Kun kui­va­tut chi­lit ovat peh­men­neet, kaa­da pois puo­let li­o­tus­ve­des­tä ja so­seu­ta lop­pu vesi sau­va­se­koit­ti­mel­la chi­lien kans­sa tah­nak­si.

3. Pane kaik­ki ai­nek­set te­ho­se­koit­ti­men kul­hoon ja käy­tä seos ta­sai­sek­si.

4. Mais­ta ja maus­ta suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la ja nos­ta vii­le­ään odot­ta­maan tar­joi­lua.

5. Up­po­pais­ta su­la­neet si­pu­li­ren­kaat kuu­mas­sa öl­jys­sä mo­lem­min puo­lin pus­sin oh­jeen mu­kaan ja nos­ta het­kek­si va­lu­maan ta­lous­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le.

6. Ase­ta tar­jol­le läm­pi­mi­nä vii­le­än to­maat­ti­sal­san kans­sa.