Artikkeli

Koti ja keit­tiö 01-02/06

Sipuli-perunafoccaccia

Makeaksi maustetut sipulit, oliivit ja rosmariini aateloivat peruna-foccaccian.

(2–3 lei­pää)

300 g pe­ru­noi­ta, jau­hois­ta la­ji­ket­ta

3 dl vet­tä

3/4tl suo­laa

2 rkl öl­jyä

noin 6 dl jau­ho­ja

1 pss kui­va­hii­vaa

Si­pu­li­se­os:

2 si­pu­lia

1 rkl öl­jyä

1 rkl sii­rap­pia

Li­säk­si:

olii­vi­öl­jyä

50 g mus­tia olii­ve­ja

tuo­ret­ta tai kui­vat­tua ros­ma­rii­nia

1. Kuo­ri, kuu­ti­oi ja kei­tä pe­ru­nat kyp­sik­si ja sur­vo ne.

2. Läm­mi­tä vesi noin 42 as­tei­sek­si. Se­koi­ta jouk­koon pe­ru­na­sur­vos, suo­la ja öl­jy. Se­koi­ta kui­va­hii­va jau­hoi­hin ja li­sää jau­ho­se­os eris­sä tai­ki­naan. Alus­ta lo­puk­si kä­del­lä. Tai­ki­na saa jää­dä löy­säh­kök­si.

3. Jaa tai­ki­na 2-3 osaan ja pai­ne­le pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. An­na ko­ho­ta.

4. Kuo­ri ja leik­kaa si­pu­lit ren­kaik­si. Pais­ta si­pu­lit pan­nul­la öl­jys­sä peh­meik­si. Li­sää jouk­koon sii­rap­pi. An­na jääh­tyä het­ken.

5. Voi­te­le ko­hon­neet lei­vät olii­vi­öl­jyl­lä, le­vi­tä si­pu­lit pääl­le ja pai­ne­le lei­piin olii­vit ja ri­pot­te­le pääl­le ros­ma­rii­nia.

6. Pais­ta uu­nis­sa 225 as­tees­sa noin 20–30 mi­nuut­tia.