Artikkeli

Sipulipatongit

(2 kpl)

2 1/2 dl vet­tä

25 g hii­vaa

ri­paus suo­laa

nip­pu ruo­ho­si­pu­lia

nip­pu per­sil­jaa

2 rkl sii­rap­pia

6–7 dl veh­nä­jau­ho­ja

50 g mar­ga­rii­nia

Täy­te:

50 g mar­ga­rii­nia

3 uut­ta si­pu­lia

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää suo­la, sil­pu­tut yr­tit ja sii­rap­pi. Alus­ta jouk­koon jau­hot ja lo­puk­si peh­meä mar­ga­rii­ni.

2. Pei­tä tai­ki­na lii­nal­la ja ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

3. Val­mis­ta täy­te se­koit­ta­mal­la peh­me­ään mar­ga­rii­niin hie­nok­si ha­ka­tut ke­vät­si­pu­lit.

4. Jaa ko­hon­nut tai­ki­na kah­teen osaan. Kau­li pa­lat le­vyik­si ja le­vi­tä niil­le täy­te.

5. Kää­ri le­vyt rul­lal­le ja nos­ta ne lei­vin­pa­pe­ril­le sau­ma­puo­li alas­päin. Ko­ho­ta uu­del­leen.

6. Kyp­sen­nä 250 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia.

Koti ja keit­tiö 6-7/2002