Koti ja keittiö 9/2010 Anja Leppänen Kuvat Arto Vuohelainen
noin 36 kpl
50 g hiivaa
5 dl vettä
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl öljyä
noin 13–14 dl vehnäjauhoja
1 ruukku ruohosipulia
2 sipulia
2–3 valkosipulinkynttä
75 g parmesaanijuustoa
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää mausteet ja öljy. Alusta jauhot vähitellen taikinaan.
2. Hienonna ruohosipuli. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Raasta parmesaanijuusto. Lisää sipulit ja juusto taikinaan loppuvaiheessa. Jätä hieman juustoa päälle ripoteltavaksi.
3. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
4. Jaa taikina 30–36 palaan ja pyörittele sämpylöiksi. Anna kohota pellillä leivinpaperilla. Voitele sämpylät vedellä, leikkaa saksilla päälle ristiviilto ja ripottele päälle parmesaanijuustoa.
5. Paista uunissa 200–225 asteessa 10–15 minuuttia.
Valmistusaika: noin 1 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2