Artikkeli

Koti ja keit­tiö 01/05

Sipuli-oliivileipä

(1 lei­pä)

25 g hii­vaa

2 1/2 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

1/2 tl suo­laa

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

noin 6 dl veh­nä­jau­ho­ja (tai osa hii­va­lei­pä­jau­ho­ja)

noin 150 g mus­tia ki­vet­tö­miä ka­la­ma­ta­o­lii­ve­ja

1 kes­ki­ko­koi­nen si­pu­li + tilk­ka öl­jyä

1. Läm­mi­tä jo­gurt­ti mik­ros­sa kä­den­läm­pöi­sek­si. Liu­o­ta jouk­koon hii­va ja li­sää suo­la ja olii­vi­öl­jy.

2. Alus­ta tai­ki­naan veh­nä­jau­hot ja an­na sen ko­ho­ta.

3. Vii­pa­loi olii­vit. Silp­pua si­pu­li ja kuul­lo­ta se pan­nul­la öl­jys­sä ke­vy­es­ti.

4. Kau­li tai­ki­na suo­ra­kai­teen muo­toi­sek­si le­vyk­si. Ri­pot­te­le olii­vit ja si­pu­lit le­vyn pääl­le ja kää­ri se rul­lal­le. An­na ko­ho­ta het­ken lei­vin­pa­pe­rin pääl­lä pel­lil­lä en­nen pais­ta­mis­ta.

5. Pais­ta lei­piä 200-as­teik­ses­sa uu­nis­sa noin 30 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ