Koti ja keittiö 01/05
(1 leipä)
25 g hiivaa
2 1/2 dl maustamatonta jogurttia
1/2 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
noin 6 dl vehnäjauhoja (tai osa hiivaleipäjauhoja)
noin 150 g mustia kivettömiä kalamataoliiveja
1 keskikokoinen sipuli + tilkka öljyä
1. Lämmitä jogurtti mikrossa kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja lisää suola ja oliiviöljy.
2. Alusta taikinaan vehnäjauhot ja anna sen kohota.
3. Viipaloi oliivit. Silppua sipuli ja kuullota se pannulla öljyssä kevyesti.
4. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Ripottele oliivit ja sipulit levyn päälle ja kääri se rullalle. Anna kohota hetken leivinpaperin päällä pellillä ennen paistamista.
5. Paista leipiä 200-asteiksessa uunissa noin 30 minuuttia.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ