Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2008

Sipuli-balsa­mi­co­pii­rakka

Yhdistä kulhossa peruna­so­se­hiu­taleet, leivinjauhe, vehnäjauhot, suola, juokseva rasva ja lopuksi vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi...

Poh­ja:

1 dl pe­ru­na­so­se­hiu­ta­lei­ta

1 tl lei­vin­jau­het­ta

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 tl suo­laa

1 dl juok­se­vaa mar­ga­rii­nia

1 dl vet­tä

Täy­te:

4-6 (noin 1/2 kg) kel­ta­si­pu­lia

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1/2 dl vaa­le­aa bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

100 g vah­vaa juus­toa raas­tet­tu­na, esim. mus­ta­lei­ma­em­men­tal

3 mu­naa

2 dl kol­men juus­ton

ruo­ka­ker­maa

1/2 tl suo­laa

1/2 tl mus­ta­pip­pu­ria

1. Yh­dis­tä kul­hos­sa pe­ru­na­so­se­hiu­ta­leet, lei­vin­jau­he, veh­nä­jau­hot, suo­la, juok­se­va ras­va ja lo­puk­si vesi. Se­koi­ta tai­ki­na no­pe­as­ti ta­sai­sek­si. Pai­ne­le se voi­del­lun pii­ras­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le.

2. Kuo­ri, hal­kai­se ja vii­pa­loi si­pu­lit ja murs­kaa val­ko­si­pu­lit.

3. Kuul­lo­ta si­pu­lei­ta öl­jys­sä mie­dol­la läm­möl­lä kat­ti­las­sa, kun­nes ne peh­me­ne­vät.

4. Li­sää bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka ja maus­teet ja an­na hau­tua kan­nen al­la vie­lä het­ken ajan.

5. Se­koi­ta puo­let juus­to­raas­tees­ta si­pu­li­täyt­tee­seen ja ku­moa täy­te poh­jan pääl­le vuo­kaan.

6. Yh­dis­tä mu­nat ja ruo­ka­ker­ma ja kaa­da seos vuo­kaan.

7. Pais­ta 200 as­tees­sa uu­nin kes­ki­ta­sol­la 40–50 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ