Koti ja keittiö 5/2008
Pohja:
1 dl perunasosehiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl vettä
Täyte:
4-6 (noin 1/2 kg) keltasipulia
3 valkosipulinkynttä
1/2 dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
100 g vahvaa juustoa raastettuna, esim. mustaleimaemmental
3 munaa
2 dl kolmen juuston
ruokakermaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1. Yhdistä kulhossa perunasosehiutaleet, leivinjauhe, vehnäjauhot, suola, juokseva rasva ja lopuksi vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele se voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
2. Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit ja murskaa valkosipulit.
3. Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä kattilassa, kunnes ne pehmenevät.
4. Lisää balsamiviinietikka ja mausteet ja anna hautua kannen alla vielä hetken ajan.
5. Sekoita puolet juustoraasteesta sipulitäytteeseen ja kumoa täyte pohjan päälle vuokaan.
6. Yhdistä munat ja ruokakerma ja kaada seos vuokaan.
7. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 40–50 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2