Koti ja keittiö 6-7/2011 MARI HARJULA | KUVA ULLAMAIJA HÄNNINEN
noin 6 annosta
150 g voita tai margariinia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kylmää vettä
Täyte:
1 nippu uuden sadon
punasipuleita
2 munaa
200 g ranskankermaa
2 dl vahvanmakuista
kermajuustoa raastettuna (esim. Valio Ritari)
noin 10 anjovisfileetä
1 dl mustia oliiveja
noin 1 rkl tuoretta timjamia
rouhittua mustapippuria
1. Nypi rasva ja jauhot. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä hetken viileässä kelmuun käärittynä.
2. Kuori ja viipaloi sipulit. Valuta anjovisfileet ja leikkaa isommat fileet pitkittäin kahtia.
3. Sekoita munat, ranskankerma ja juustoraaste keskenään.
4. Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Kaada muna-ranskankerma-juustoseos piirasvuokaan taikinan päälle. Laita päälle anjovikset, sipulit ja oliivit. Ripottele päälle timjamia ja rouhi mustapippuria.
5. Paista uunissa 225 asteessa noin 20–30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsynyt.
Valmistusaika: noin 30 min. + paistoaika 20–30 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2