MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 1-2/2013
4 annosta
noin 400 g linguinepastaa tai spagettia
Kastike:
1 kg sinisimpukoita
3–4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
4 rkl oliiviöljyä
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
3 dl valkoviiniä
4 dl kermaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 dl tuoretta hienonnettua
persiljaa
1. Pese simpukat juuresharjalla juoksevan veden alla. Heitä pois rikkoutuneet ja auenneet simpukat. Jos simpukan kuori sulkeutuu sitä kevyesti kopauttamalla, on se elävä. Jätä simpukat kylmään veteen odottamaan keittämistä.
2. Laita pastavesi kiehumaan.
3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljyä isossa kattilassa ja kuullota siinä sipuli sekä valkosipuli. Lisää kirsikkatomaatit kattilaan ja kääntele hetken.
4. Kaada joukkoon valkoviini ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.
5. Laita pastat kiehuvaan veteen kypsymään.
6. Laita simpukat kattilaan kuumaan kermaliemeen ja sulje kannella. Keitä kannen alla noin 5 minuuttia välillä ravistellen, kunnes simpukat ovat auenneet. Nosta kattila pois kuumalta liedeltä. Heitä pois aukeamattomat simpukat. Mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla.
7. Kaada keitetty ja valutettu pasta simpukkakattilaan. Sekoita varovasti nostellen ja kumoa pasta tarjoiluastialle.
Vinkki: Arkisempi pasta syntyy valmiiksi kuorituista sinisimpukoista.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2