SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAUSAVUSTAJA RAISA LAINE •VIINISUOSITUS SARI SIRÉN •KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 11/2014
1 kg eläviä sinisimpukoita
2 pientä salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl kasvis- tai kalalientä
muutama kokonainen valko-pippuri
muutama timjaminoksa
(kuohukermaa)
Tarjoiluun:
sahramimajoneesia (ks. ohje alla)
ranskalaisia
1. Huuhtele simpukat ja harjaa niiden pinta karkealla harjalla. Tarkista, että kaikki simpukat ovat kiinni. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät sulkeudu kuorta kevyesti kopautettaessa.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppu kattilassa voissa pehmeäksi. Lisää viini, kasvisliemi, valkopippurit, timjaminoksat ja käsitellyt simpukat. Keitä kannen alla noin 5 minuuttia välillä kattilaa ravistellen. Voit halutessasi lorauttaa joukkoon hieman kermaa. Poista kaikki simpukat, jotka eivät ole avautuneet.
3. Tarjoa ranskalaisten ja sahramimajoneesin kanssa.
SAHRAMIMAJONEESI
1 huoneenlämpöinen munan-keltuainen
1 tl makeahkoa sinappia
noin 2 dl huoneenlämpöistä rypsiöljyä
1 tl sitruunamehua
½ tl sormisuolaa
¼ tl valkopippuria myllystä
hyppysellinen sahramia
1. Sekoita sinappi keltuaiseen. Kaada öljy joukkoon ensin tippa kerrallaan, seosta voimakkaasti sekoittaen. Lisää sen jälkeen öljy ohuena nauhana edelleen koko ajan seosta sekoittaen.
2. Mausta seos sitruunamehulla ja mausteilla. Anna makujen tasaantua viileässä vähintään 15 minuuttia.
Valmistusaika: 5 minuuttia + 15 minuuttia
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 4 e
Viinisuositus: Hedelmäinen ja kevyen mineraalinen Albariño La Liebre y la Tortuga 2012, Espanja, 10,99 e tai vaalea lager-tyylinen olut tai kuiva siideri
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2