noin 600 g mustajuuria
1–2 sipulia
8 dl vettä
1 1/2 rkl kasvisfondia
noin 75 g sinihomejuustoa
2 dl ruokakermaa
rouhittua mustapippuria
(suolaa)
1. Pese, kuori ja paloittele mustajuuret nopeasti, etteivät ne tummu. Tummumista voi estää myös kuorimalla juurekset veden alla. Kuori ja lohko sipuli.
2. Lisää kasvisfondi ja kasvikset kiehuvaan veteen. Keitä ne kypsiksi ja soseuta sauvasekoittimella.
3. Lisää sinihomejuusto ja ruokakerma. Kuumenna keittoa, kunnes juusto sulaa. Rouhi joukkoon mustapippuria. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.
4. Tarjoa alkukeittona tai pääruokana maalaisleivän kera.
Vinkki! Keiton voi valmistaa myös maa-artisokasta.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2