Koti ja keittiö 3/2011 Katri Schröder | Kuva Arto Vuohelainen
4 annosta
700 g naudan sisäfileen
paksuinta osaa
1 rkl voita ja öljyä
1 tl sormisuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
100 g sinihomejuustoa
Valkosipulimuusi:
4 isoa, jauhoista perunaa
3 valkosipulinkynttä
1 dl maitoa
1 dl perunoiden keitinlientä
1/2 tl suolaa
1. Nosta filee huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista.
2. Valmista perunamuusi. Pese, kuori ja lohko perunat. Kuori valkosipulinkynnet. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä valkosipulinkynsien kanssa. Säästä osa keitinlientä. Soseuta perunat. Lisää maito, keitinliemi ja ripaus suolaa samalla hyvin sekoittaen.
3. Puhdista fileestä kalvot ja leikkaa neljäksi pihviksi. Muotoile pihvit korkeiksi ja tasapaksuisiksi. Paista pihvit kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa nopeasti molemmin puolin. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
4. Nosta pihvit uunivuokaan. Nosta reilu viipale sinihomejuustoa pihvien päälle ja kuorruta pihvejä 225-asteissa uunissa, kunnes paistomittari näyttää lihan sisälämpötilaksi noin 58 astetta. Tällöin pihvi on medium. Pihvi on täysin kypsä, kun sisälämpötila on noin 68 astetta.
5. Anna pihvien vetäytyä foliossa hetken aikaa. Tarjoile valkosipulimuusin ja kasvisten kanssa.
Valmistusaika: noin 30 min. + lihan lämpeneminen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2