Artikkeli

Kuva BE­TI­NA HAS­TOFT

Sinihomejuusto-omenasalsa

Omenasalsaa sinihomejuuston kera. Pieni salaatti sopii kevyeksi lounaaksi leivän kanssa tai viikon­lop­pub­runs­silla tarjoiltavaksi.

6 hen­gel­le

2 kiin­te­ää ome­naa, esim. Pu­na­ka­ne­lia

2 sel­le­rin­vart­ta

1 fen­ko­li

1 rkl raas­tet­tua pi­par­juur­ta

2 rkl sit­ruu­nan­me­hua

1 rkl hu­na­jaa

2 rkl ome­na­vii­nie­tik­kaa

4 rkl hy­vää olii­vi­öl­jyä

1 rkl sit­ruu­na­tim­ja­mia (ta­val­li­nen­kin käy)

suo­laa ja pip­pu­ria

200 g si­ni­ho­me­juus­toa

1. Leik­kaa ome­nat ja sel­le­ri pie­nik­si pa­loik­si. Raas­ta fen­ko­li pie­nik­si sui­ka­leik­si ja se­koi­ta jouk­koon raas­tet­tu pi­par­juu­ri.

2. Se­koi­ta kes­ke­nään sit­ruu­nan­me­hu, hu­na­ja ja ome­na­vii­nie­tik­ka. Li­sää kas­tik­kee­seen olii­vi­öl­jy ja hie­non­net­tu sit­ruu­na­tim­ja­mi. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

3. Kaa­da kas­ti­ke sa­laat­tiin ja se­koi­ta hy­vin. Pa­loit­te­le si­ni­ho­me­juus­tos­ta kun­non kol­mi­oi­ta sa­laa­tin ym­pä­ril­le ja tar­joi­le hy­vän lei­vän kans­sa.