Artikkeli

Simpukkavaahto

2 sa­lot­ti­si­pu­lia

1 pie­ni fen­ko­li

2 dl val­ko­vii­niä

1 täh­ti­a­nis

5 val­ko­pip­pu­ria

1 laa­ke­rin­leh­ti

punt­ti leh­ti­per­sil­jaa

4 dl sim­puk­ka­lien­tä

2 dl kuo­hu­ker­maa

2 rkl voi­ta

suo­laa

1. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Pa­loit­te­le fen­ko­li. Kuul­lo­ta vi­han­nek­sia kat­ti­las­sa het­ki ja kaa­da vii­ni jouk­koon.

2. Li­sää maus­teet ja yr­tit ja an­na vii­nin kie­hua, kun­nes sitä on jäl­jel­lä puo­li de­siä. Li­sää sim­puk­ka­lie­mi ja kei­tä, kun­nes lien­tä on jäl­jel­lä 3 dl.

3. Li­sää ker­ma ja an­na kie­hua vie­lä puo­li­sen tun­tia. Sii­vi­löi kas­ti­ke ja vat­kaa kyl­mä voi se­kaan. Maus­ta tar­vit­ta­es­sa suo­lal­la.

4. Vaah­do­ta kas­ti­ke sau­va­se­koit­ti­mel­la ja an­nos­te­le sim­puk­ka­vaah­to lau­ta­sil­le.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ