2 salottisipulia
1 pieni fenkoli
2 dl valkoviiniä
1 tähtianis
5 valkopippuria
1 laakerinlehti
puntti lehtipersiljaa
4 dl simpukkalientä
2 dl kuohukermaa
2 rkl voita
suolaa
1. Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele fenkoli. Kuullota vihanneksia kattilassa hetki ja kaada viini joukkoon.
2. Lisää mausteet ja yrtit ja anna viinin kiehua, kunnes sitä on jäljellä puoli desiä. Lisää simpukkaliemi ja keitä, kunnes lientä on jäljellä 3 dl.
3. Lisää kerma ja anna kiehua vielä puolisen tuntia. Siivilöi kastike ja vatkaa kylmä voi sekaan. Mausta tarvittaessa suolalla.
4. Vaahdota kastike sauvasekoittimella ja annostele simpukkavaahto lautasille.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ