600 g silakkafileitä
100 g pekonia
2 sipulia
1 tl maustepippuria
3 tl suolaa
Kuorrutus:
1 dl tuorejuustoa
Lisänä:
paahdettua ruisvuokaleipää
endiivin lehtiä
sitruunaviipaleita
tuoretta rosmariinia
1. Suolaa silakkafileet ja anna suolautua hetki. Silppua sipuli.
2. Lado pitkulaiseen paistovuokaan kerroksittain pekonia ja kalaa ja sipulisilppua sekä rouhittua pippuria. Päällimmäiseksi jää kerros pekonia.
3. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja anna hautua 225-asteisessa uunissa tunnin verran.
4. Anna vuoan jäähtyä. Jäähtyneenä kalat hyytyvät pateemaiseksi.
5. Ennen tarjolle tuomista lisää tuorejuusto ruoan päälle ja kuorruta 225-asteisessa uunissa kunnes juusto on kauniin ruskeaa.
6. Tarjoa paahdetun ruisleivän ja endiivisalaatin kera. Koristele annos sitruunaviipaleilla ja tuoreella rosmariininoksalla.
Koti ja keittiö 11/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2