8 viipaletta vaaleaa leipää
8 silakkafileetä
Liemi:
4 rkl väkiviinaketikkaa
4 rkl vettä
1 rkl hunajaa
1 tl merisuolaa
Tahna:
2 ruukkua tuoretta basilikaa
1 dl kuorittua mantelia tai cashewpähkinää
1 rkl rypsiöljyä
1 sitruunan mehu
1. Kaada etikkaliemi laakealle lautaselle, aseta halkaistut silakkafileet liemeen ja anna raakakypsyä valkoisiksi. Käännä kertaalleen.
2. Jauha basilika ja mantelit teholeikkurilla ja notkista tahnamaiseksi öljyllä ja sitruunalla. Lisää aivan vähän suolaa.
3. Voitele leivät tahnalla. Jätä 8 basilikaoksaa “vartaiksi” ja pujota kalat niihin, aseta vartaat tahnan päälle. Pirskota fileille sitruunaa.
Vihje: Kiireineen kokoaa silakkaleivän lasimestarin silakoista ja valmiista pestokastikkeesta.
Koti ja keittiö 10/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2