Koti ja keittiö 9/2009
ohje neljälle
500 g silakkafileitä
5 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
2 tl suolaa
Mausteliemi:
1/2 dl limettimehua
1/2 dl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
rouhittua mustapippuria
puolikas punainen chilipaprika
2 - 3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
Lisäksi:
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
2 avokadoa
1 punasipuli
Tarjoiluun: paahdettua ruisleipää
1. Irrota silakkafileet nahkasta vetäisemällä. Sekoita vesi, väkiviinaetikka ja suola kulhossa. Lisää silakat liemeen. Anna kypsyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli. Kun silakan
liha on valkoista, valuta kalat.
2. Mittaa mausteliemen mausteet kulhoon. Hienonna chili ja korianteri, ja kääntele liemeen. Lisää joukkoon silakkafileet ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
3. Halkaise tomaatit. Halkaise avokadot, poista kivet ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja suikaloi punasipuli. Kääntele kasvikset silakoihin juuri ennen tarjoilua.
4. Tarjoa paahdetun ruisleivän kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2