2–4 siikafileetä (600-800 g)
suolaa, valkopippuria
Paistamiseen:
voita
Anjovis-punajuurivoi:
100 g voita
1/2 dl keitettyä punajuurta raasteena
4 anjovisfileetä
1 rkl pieniä kapriksia
rouhittua mustapippuria
Selleripyree:
500 g juuriselleriä
noin 3 dl vettä keittämiseen
suolaa ja valkopippuria
ripaus muskottia
noin 1/2 dl kermaa
1. Valmista ensin maustevoi. Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä hetken. Hienonna anjovikset ja kaprikset. Sekoita pehmenneen voin joukkoon punajuuriraaste, anjovikset ja kaprikset. Mausta mustapippurilla ja sekoita tasaiseksi. Muotoile voiseoksesta leivinpaperipalan päälle pötkö ja kääri leivinpaperi sen ympärille. Kiristä maustevoipötkö leivinpaperin päistä karamellin tapaan. Anna jähmettyä jääkaapissa.
2. Valmista selleripyree. Kuori ja kuutioi selleri. Keitä sellerikuutiot suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Vettä tarvitaan vain sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Kaada keitinvesi pois ja soseuta sellerit pusertamalla siivilän läpi, sauvasekoittimella tai survimella. Lisää mausteet ja ohenna kuumennetulla kermalla. Pidä pyree lämpimänä tai lämmitä juuri ennen tarjoilua. Samaan tapaan voit valmistaa pyreetä myös muista juureksista.
3. Nypi siikafileistä halutessasi ruodot pois. Leikkaa fileet annospaloiksi ja tee viiltoja nahkaan. Paista kuumalla pannulla voissa nahkapuoli alaspäin. Kala on kypsää, kun liha on melkein valkoista ja läpikuultamatonta. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
4. Tarjoa siikafileet selleripyreen kera ja leikkaa viipale maustevoita kalan päälle.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2