MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 1-2/2013
4–6 annosta
1 annos pastataikinaa
Täyte:
2 dl sieniä (esim. sekasieniä,
tatteja, siitake- tai herkkusieniä)
1 salottisipuli
oliiviöljyä
2–3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
150 g pehmeää vuohenjuustoa
1 dl raastettua parmesaania
Keittämiseen:
vettä ja suolaa
Lisäksi:
yrttiöljyä (ks. erillinen ohje)
rouhittua mustapippuria
parmesaanilastuja
rucolaa
1. Valmista annos pastataikinaa.
2. Puhdista ja hienonna sienet. Jätä muutama sieni kokonaisena tai puolikkaana kuullotettavaksi. Kuullota hienonnetuja sieniä oliiviöljyssä pannulla sipulin kanssa. Lisää timjami. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon vuohenjuusto ja parmesaani.
3. Jaa pastataikina neljään osaan. Ajele taikina pitkiksi, ohuiksi levyiksi. Asettele täytettä taikinalevyn puolikkaalle noin 8–10 cm:n välein. Kostuta välit vedellä, käännä toinen puoli päälle ja painele taikinalevyt täytenokareiden väleistä tiiviisti yhteen. Leikkaa raviolit taikinapyörällä neliöiksi ja varmista, että reunat ovat huolellisesti ummessa.
4. Keitä suolalla maustetussa vedessä muutama tyyny kerrallaan, noin 5–7 minuuttia. Nosta raviolit reikäkauhalla vedestä ja pidä lämpiminä folion tai kannen alla.
5. Kuullota kokonaisia sieniä hetken pannulla öljyssä.
6. Annostele raviolit lautasille, laita päälle yrttiöljyä, kuullotettuja kokonaisia tai puolikkaita sieniä, mustapippuria sekä halutessasi rucolaa ja parmesaanilastuja.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2