Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 4/2006

Sieni-vuohen­juus­to­keitto

Sulata sienet. Kuori ja silppua salottisipulit ja valkosipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita siinä hetken aikaa...

noin 400 g pa­kas­tet­tu­ja sie­niä

(esim. sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta ja kel­ta­vah­ve­roi­ta)

2–3 sa­lot­ti­si­pu­lia

3–4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl öl­jyä

3 rkl ka­na­fon­dia

7 dl vet­tä

1 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia hie­non­net­tu­na tai 1 tl kui­vat­tua

2 dl ruo­ka­ker­maa

200 g vuo­hen­tuo­re­juus­toa (Châvroux)

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

ri­paus suo­laa

1. Su­la­ta sie­net. Kuo­ri ja silp­pua sa­lot­ti­si­pu­lit ja val­ko­si­pu­lit. Kuu­men­na öl­jy kat­ti­las­sa ja kuul­lo­ta si­pu­lei­ta sii­nä het­ken ai­kaa. Li­sää sie­net ja kään­te­le nii­tä kat­ti­las­sa muu­ta­man mi­nuu­tin ajan. Li­sää ka­na­fon­di, vesi ja tim­ja­mi ja an­na kie­hua noin 10 min.

2. Kaa­da kei­ton jouk­koon ker­ma ja mu­ren­na vuo­hen­tuo­re­juus­to. Kuu­men­na, kun­nes juus­to su­laa. Maus­ta mus­ta­pip­pu­ril­la ja sit­ruu­na­me­hul­la ja tar­vit­ta­es­sa suo­lal­la.