Koti ja Keittiö 11/07
400 g tuoreita metsäsieniä (esim. tatteja tai suppilovahveroita)
tai herkkusieniä
puolikas purjo
2–3 valkosipulinkynttä
2-3 rkl voita tai margariinia
1 l vettä
2-3 rkl kanafondia
1 rkl tuoretta timjamia
hienonnettuna tai 1 tl kuivattua
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
tai 2 tl kuivattua
200 g ranskankermaa
1/2 dl vettä
2 rkl vehnäjauhoja
rouhittua mustapippuria
suolaa
Krutongit:
4 viipaletta kuivahtanutta maalaisleipää
1 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
2–3 rkl tryffeliöljyä
1. Puhdista ja paloittele sienet. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna rasva kattilassa. Lisää purjot ja valkosipulinkynnet ja kuullota hetki. Lisää sienet ja paista käännellen, kunnes ne pehmenevät ja ylimääräinen neste on haihtunut.
2. Lisää kattilaan vesi, fondi ja yrtit. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Sekoita ranskankerma, vesi ja vehnäjauhot keskenään. Lisää seos keittoon, kuumenna ja hauduta vielä muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
3. Valmista krutongit. Leikkaa leipäviipaleista kuoret ohuelti pois. Kuutioi leipäviipaleet. Paahda leipäkuutiot rapeiksi pannulla oliiviöljyssä. Purista valkosipulinkynsi pannulle maustamaan leipäkuutioita. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Jaa keitto annoskulhoihin. Pirskota päälle tryffeliöljyä ja tarjoa lisänä krutonkeja.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2