Artikkeli

Mari Har­ju­la Ku­vat Ar­to Vuo­he­lai­nen

Sieni-perunafrittata

Puhdista sienet ja paloittele tarvittaessa pienemmiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit ja kuullota hetken...

4 an­nos­ta

noin 300 g esim. sup­pi­lo-

vah­ve­roi­ta

1–2 pu­na­si­pu­lia

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1–2 rkl voi­ta tai öl­jyä

4–5 (noin 400 g) kei­tet­tyä

pe­ru­naa

150 g fe­ta­juus­toa

6 mu­naa

1 1/2 dl mai­toa

2–3 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia

hie­non­net­tu­na

noin 1/2 tl suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

noin 1 dl vaa­le­aa ched­dar-

juus­toa raas­tet­tu­na

1. Puh­dis­ta sie­net ja pa­loit­te­le tar­vit­ta­es­sa pie­nem­mik­si. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la. Li­sää si­pu­lit ja kuul­lo­ta het­ken. Li­sää sie­net ja pais­ta kään­nel­len muu­ta­ma mi­nuut­ti.

2. Kuo­ri ja kuu­ti­oi pe­ru­nat. Kuu­ti­oi fe­ta­juus­to. Riko mu­nat kul­hoon ja vat­kaa nii­den ra­ken­ne riki. Li­sää mai­to ja maus­teet.

3. Le­vi­tä pe­ru­na­kuu­ti­ot, sie­ni­se­os ja fe­ta­juus­tot lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun ir­to­poh­ja­vuo­kaan. Kaa­da pääl­le mu­na­mas­sa ja ri­pot­te­le pin­nal­le juus­to­raas­te.

4. Kyp­sen­nä uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin puo­li tun­tia.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 20 min + kyp­sen­nys uu­nis­sa 30 min