Koti ja keittiö 9/2008
(10 - 12 kpl)
1/2 dl vettä
1/2 rkl öljyä
1 1/2 dl ruisjauhoja
ripaus suolaa
ruisjauhoja leipomiseen
Täyte:
1 dl puuroriisiä tai punaisia linssejä
2 dl paistettuja sieniä
1 keltasipuli
1 keskikokoisen purjon valkea osa
1 tl jeeraa
1/2 tl karritahnaa
1/2 rkl soijakastiketta
1 pkt (140 g) pekonia
1 rkl maissijauhoja
1 muna
Voiteluun:
1 muna
1. Keitä riisi tai linssit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne siivilässä.
2. Kuori ja silppua sipuli. Paloittele purjo. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä. Lisää pannulle jeera, karritahna ja kuullota vielä hetki. Siirrä seos sivuun.
3. Paista pekonit rapeiksi kuivalla pannulla. Nosta ne talouspaperille valumaan ja silppua pieneksi.
4. Yhdistä kaikki täytteen ainekset keskenään ja nosta viileään.
5. Valmista taikina. Lisää öljy, jauhot ja suola kylmään veteen ja vaivaa taikina kiinteäksi ja tasaiseksi.
6. Pyöräytä taikinasta pötkö, leikkaa paloiksi ja pyörittele palloiksi. Paina pallot litteiksi jauhoja apuna käyttäen. Kauli palat pyöreiksi ohuiksi taikinaympyröiksi. Pidä taikinapallot ennen ja jälkeen kaulimisen liinalla peitettyinä ja pinoissa kuivumisen estämiseksi.
7. Levitä täyte lusikalla taikinoiden keskelle ja rypytä sivut osittain täytteen päälle. Voitele reunat munalla.
8. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täyte ja taikina ovat saaneet kauniin paistovärin.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2