MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA ANJA LEPPÄNEN • KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 3/2013
Taikina:
8 dl maitoa
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Täyte:
150 g herkku- tai siitake- tai metsäsieniä
75 g pancettaa tai pekonia
2 valkosipulinkynttä
100 g tuoretta pinaattia
1–2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
rouhittua mustapippuria
Päälle:
50 g parmesaani- tai emmentaljuustoa raastettuna
1. Mittaa puolet maidosta kulhoon. Lisää munat yksitellen. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Lisää suola ja loput maidosta, sekoita. Jätä tekeytymään.
2. Puhdista ja viipaloi sienet.
3. Suikaloi pancetta tai pekoni. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele pinaatit ja poista kovat lehtiruodit.
4. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu. Lisää pancetta- tai pekonisuikaleet ja paista rapeiksi. Lisää sienet, valkosipuli ja pinaatit ja paista niitä hetken aikaa.
5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle tai kahteen piirasvuokaan. Levitä päälle täytettä ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
6. Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2