Artikkeli

Sieni-kinkkutäyte uuniperunoille

Tarjoa tahna uuniperunoiden tai keitettyjen perunoiden kanssa.

200 g kan­ta­rel­le­ja tai mui­ta sie­niä

2 sa­lot­ti­si­pu­lia

2 tl öl­jyä

100 g pal­vi­kink­kua

1 prk (200 g) maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

1/2 prk (75 g) rans­kan­ker­maa

1 rkl vet­tä

nip­pu tuo­rei­ta yrt­te­jä

ri­paus suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

1. Puh­dis­ta ja pa­loit­te­le sie­net. Silp­pua si­pu­lit. Pais­ta ne öl­jys­sä peh­meik­si. An­na nes­teen haih­tua ja jääh­dy­tä.

2. Yh­dis­tä sie­ni-si­pu­li­se­ok­seen pa­loi­tel­tu pal­vi­kink­ku, tuo­re­juus­to, rans­kan­ker­ma, vesi, sil­pu­tut yr­tit ja maus­teet.

3. Tar­joa tah­na uu­ni­pe­ru­noi­den tai kei­tet­ty­jen pe­ru­noi­den kans­sa.