Koti ja keittiö 3/2010
200 g tuoreita herkkusieniä
1 ruukku rucolaa
puolikas purjo
2 valkosipulinkynttä
2–3 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
100 g ilmakuivattua kinkkua (esim. serrano- tai prosciuttokinkkua)
25 g voita
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
7 dl kanalientä
50 g pecorino- tai parmesaanijuustoa
1. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Hienonna puolet rucolasta. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa kinkku ohuiksi suikaleiksi.
2. Kuumenna rasva kannellisessa uunipadassa. Lisää hienonnettu purjo ja valkosipuli sekä ilmakuivattu kinkku. Kääntele hetki. Lisää riisi ja kuullota hetki.
3. Lisää persilja, rucola, viini ja kanaliemi. Ota pata liedeltä, peitä kannella ja jatka kypsennystä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ja riisit pehmentyneet.
4. Raasta juusto. Ota risotto uunista ja sekoita juustoraaste joukkoon. Tarjoa lopun rucolan kera.
Aika: noin 25 min + kypsennysaika 30 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2