Artikkeli

Sieni­kaa­li­kää­ryleet

8 kaa­lin­leh­teä

2 tuo­ret­ta pu­na­juur­ta

1 ome­na

2 dl ko­koon kei­tet­ty­jä sie­niä, esi­mer­kik­si tat­te­ja tai sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta

2 dl kei­tet­tyä rii­siä tai oh­raa

1 muna

suo­laa ja pap­ri­ka­jau­het­ta

Va­le­luun: 2 tl hu­na­jaa, 2 tl soi­jaa, 2 tl öl­jyä ja 1 rkl vet­tä

1. Leik­kaa kaa­lin kan­taan kolo, jol­loin voit va­ro­vai­ses­ti ir­rot­taa pääl­lim­mäi­set leh­det. Kei­tä leh­det väl­jäs­sä ve­des­sä peh­me­äh­köik­si, va­lu­ta ja leik­kaa kova ruo­ti pois.

2. Kuo­ri ome­na ja pu­na­juu­ri. Raas­ta kar­ke­al­la te­räl­lä.

3. Kei­tä rii­si.

4. Kie­hau­ta pil­ko­tut sie­net ko­koon pan­nul­la. Se­koi­ta sie­net, pu­na­juu­ri, rii­si ja muna. Maus­ta seos suo­lal­la ja pap­ri­kal­la. Jaa kaa­lin­leh­dil­le ja rul­laa tii­viik­si kää­ry­leik­si. Ase­ta uu­ni­vuo­kaan sau­ma­koh­ta alas­päin.

5. Kyp­sen­nä kää­ry­lei­tä 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa puo­li­sen tun­tia ja va­le­le lo­puk­si hu­na­ja­se­ok­sel­la. An­na ol­la vie­lä vii­ti­sen mi­nuut­tia uu­nis­sa lie­mi­neen.

6. Tar­joa esi­mer­kik­si pi­par­juu­rel­la maus­te­tun pe­ru­na­sur­vok­sen ja pih­la­jan­mar­ja­hyy­te­lön kans­sa.

Koti ja keit­tiö 9/2002

« Pa­luu | Tu­los­ta

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ