(4–6 annosta)
2–3 rkl öljyä tai margariinia
2 sipulia ja 2 porkkanaa
pieni pala lanttua, palsternakkaa ja selleriä
2 valkosipulinkynttä
1 kg mureaa naudanpaistia
4 rkl vehnäjauhoja
3 1/2–4 dl punaviiniä
2 dl vettä
2–3 rkl riistafondia
1 laakerinlehti
1 l metsäsieniä
1 rkl voita tai margariinia
1–2 rkl tuoretta persiljaa tai 1 tl kuivattua
1–2 rkl tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua
suolaa, mustapippuria
1 pkt (500 g) voitaikinaa
Voiteluun: 1 muna
1. Kuullota silputut sipulit ja juureskuutiot öljyssä pannulla pehmeiksi. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja kypsennä muutama minuutti. Siirrä kasvikset hetkeksi syrjään.
2. Poista lihasta rasva ja kuutioi. Ruskista lihat padassa öljyssä. Lisää kasvikset. Ripottele mukaan vehnäjauhot ja kääntele hieman. Lisää punaviini, vesi, fondi ja laakerinlehti ja kiehauta pata. Vähennä lämpöä ja anna hautua liedellä 1 1/2-2 t. Lisää tarvittaessa vettä.
3. Kuullota paloitellut sienet voissa pannulla ja lisää pataan. Lisää lopuksi tuoreet silputut yrtit ja mausta rouhitulla mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
4. Kauli sulanut voitaikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä ympyröitä niin, että ne saa paineltua voideltujen uuninkestävien kulhojen (noin 3 dl) pohjalle ja reunoille. Taikina saa tulla hieman reunojen yli. Poista laakerinlehti ja jaa paistos vuokiin.
5. Kauli loppu taikina ohueksi levyksi ja ota siitä kulhoille kannet. Käännä pohjataikinan ylimääräiset reunat päälle, nipistä sormin kiinni.
6. Voitele kannet munalla ja pistele haarukalla. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2