Artikkeli

Sieni-härkäruukut

(4–6 an­nos­ta)

2–3 rkl öl­jyä tai mar­ga­rii­nia

2 si­pu­lia ja 2 pork­ka­naa

pie­ni pala lant­tua, pals­ter­nak­kaa ja sel­le­riä

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 kg mu­re­aa nau­dan­pais­tia

4 rkl veh­nä­jau­ho­ja

3 1/2–4 dl pu­na­vii­niä

2 dl vet­tä

2–3 rkl riis­ta­fon­dia

1 laa­ke­rin­leh­ti

1 l met­sä­sie­niä

1 rkl voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1–2 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa tai 1 tl kui­vat­tua

1–2 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia tai 1 tl kui­vat­tua

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria

1 pkt (500 g) voi­tai­ki­naa

Voi­te­luun: 1 muna

1. Kuul­lo­ta sil­pu­tut si­pu­lit ja juu­res­kuu­ti­ot öl­jys­sä pan­nul­la peh­meik­si. Li­sää hie­non­ne­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net ja kyp­sen­nä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Siir­rä kas­vik­set het­kek­si syr­jään.

2. Pois­ta li­has­ta ras­va ja kuu­ti­oi. Rus­kis­ta li­hat pa­das­sa öl­jys­sä. Li­sää kas­vik­set. Ri­pot­te­le mu­kaan veh­nä­jau­hot ja kään­te­le hie­man. Li­sää pu­na­vii­ni, vesi, fon­di ja laa­ke­rin­leh­ti ja kie­hau­ta pata. Vä­hen­nä läm­pöä ja an­na hau­tua lie­del­lä 1 1/2-2 t. Li­sää tar­vit­ta­es­sa vet­tä.

3. Kuul­lo­ta pa­loi­tel­lut sie­net vois­sa pan­nul­la ja li­sää pa­taan. Li­sää lo­puk­si tuo­reet sil­pu­tut yr­tit ja maus­ta rou­hi­tul­la mus­ta­pip­pu­ril­la ja tar­vit­ta­es­sa suo­lal­la.

4. Kau­li su­la­nut voi­tai­ki­na ohu­ek­si le­vyk­si ja leik­kaa sii­tä ym­py­röi­tä niin, et­tä ne saa pai­nel­tua voi­del­tu­jen uu­nin­kes­tä­vien kul­ho­jen (noin 3 dl) poh­jal­le ja reu­noil­le. Tai­ki­na saa tul­la hie­man reu­no­jen yli. Pois­ta laa­ke­rin­leh­ti ja jaa pais­tos vuo­kiin.

5. Kau­li lop­pu tai­ki­na ohu­ek­si le­vyk­si ja ota sii­tä kul­hoil­le kan­net. Kään­nä poh­ja­tai­ki­nan yli­mää­räi­set reu­nat pääl­le, ni­pis­tä sor­min kiin­ni.

6. Voi­te­le kan­net mu­nal­la ja pis­te­le haa­ru­kal­la. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ