Artikkeli

Siemennäkkärit

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi (42 astetta). Liuota hiiva piimään. Lisää kaurahiutaleet ja -leseet sekä mausteet. Alusta joukkoon jauhot, sekä lopuksi sulatettu rasva...

32 kpl

3 dl pii­mää

1 tl kui­va­hii­vaa

3/4 dl kau­ra­hiu­ta­lei­ta

2 rkl kau­ra­le­sei­tä

1 tl suo­laa

1 rkl sii­rap­pia

noin 6 dl hii­va­lei­pä­jau­ho­ja

50 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Pin­nal­le:

100 g em­men­tal­juus­toa raas­tee­na

rei­lu 1 dl kur­pit­san­sie­me­niä

1. Läm­mi­tä pii­mä kä­den­läm­pöi­sek­si (42 as­tet­ta). Liu­o­ta hii­va pii­mään. Li­sää kau­ra­hiu­ta­leet ja -le­seet sekä maus­teet. Alus­ta jouk­koon jau­hot, sekä lo­puk­si su­la­tet­tu ras­va.

2. Jaa tai­ki­na kah­teen osaan. Kau­li tai­ki­na­pa­lat ohuik­si, uu­ni­pel­lin ko­koi­sik­si le­vyik­si ja nos­ta lei­vin­pa­pe­ril­le pel­lil­le. An­na ko­ho­ta läm­pi­mäs­sä pai­kas­sa lii­nan al­la noin puo­li tun­tia.

3. Ri­pot­te­le tai­ki­na­le­vy­jen pin­nal­le juus­to­raas­tet­ta ja kur­pit­san­sie­me­niä. Kau­li ai­nek­set vie­lä tiu­kas­ti tai­ki­naan kiin­ni.

4. Jaa kum­pi­kin levy tai­ki­na­pyö­räl­lä 16 osaan, pis­te­le haa­ru­kal­la ja pais­ta 225 as­tees­sa noin 12 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä ja nak­sut­te­le pa­loik­si.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ