SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAUSAVUSTAJA RAISA LAINE •VIINISUOSITUS SARI SIRÉN •KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 11/2014
SHRIMP PO’BOYS
1 muna
1½ dl maitoa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl kuivattua oreganoa
½ tl cayennepippuria
½ tl paprikajauhetta
½ tl rouhittua mustapippuria
¾ dl maissijauhoja
¾ dl vehnäjauhoja
500 g kuorittuja katkarapuja
Paistamiseen:
rypsiöljyä
Lisäksi:
4 pikkupatonkia tai 8 sämpylää
noin 4 dl salaattia, esimerkiksi rucolaa tai jäävuorisalaattia
2 pientä tomaattia viipaleina
2 dl remoulade-kastiketta
Tarjoiluun:
perunalastuja
1. Vatkaa muna ja maito.
2. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää aluksi puolet munamaidosta, vatkaa sileäksi ja lisää loput. Anna turvota noin tunti.
3. Kuumenna öljy 170-asteiseksi. Mittaa lämpötila lihalämpömittarilla. Kasta kuivat katkaravut taikinaan ja keitä öljyssä kullanruskeiksi parin minuutin ajan. Valuta talouspaperilla hetki.
4. Halkaise patongit. Laita väliin salaattia, tomaattiviipaleita, remoulade-kastiketta ja kuumia, friteerattuja katkarapuja. Tarjoa perunalastujen kanssa.
REMOULADE-KASTIKE
1 salottisipuli
½ pieni porkkana
1 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
1 dl täysmajoneesia
½ dl maustekurkkukuutioita
1 rkl kapriksia
2 rkl persiljaa
½ tl sinappia
¼ tl sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
1. Kuori ja hienonna sipuli mahdollisimman pieneksi. Kuori ja kuutioi porkkana.
2. Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna maustua vähintään tunnin ajan ennen käyttöä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2