MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT FABIAN BJÖRK KOTI JA KEITTIÖ 1-2/2016
4 annosta
1 punasipuli
3–4 valkosipulinkynttä
2 paprikaa
1 rkl öljyä
1 tlk (400 g) kikherneitä tai 200 g chorizomakkaraa
1 tl juustokuminaa
½ tl chilirouhetta
1 tl sokeria
¾ tl suolaa
1 tlk (400 g) säilykekirsikkatomaatteja
¾ dl vettä
4 munaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
100 g fetajuustoa tai vuohenjuustoa
1 rkl lehtipersiljaa tai korianteria
1. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise paprika, poista siitä kanta ja siemenet ja paloittele.
2. Kuumenna öljy isossa uuninkestävässä valurautapannussa. Kuullota ensin sipulit, lisää paprikat ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan, kunnes kasvikset pehmenevät.
3. Lisää pannulle valutetut kikherneet tai paloitellut makkarat sekä mausteet. Kääntele pari minuuttia. Lisää säilötyt tomaatit ja vesi pannuun. Hauduta miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
4. Tee tomaattikastikkeen pinnalle pienet kuopat ja riko kananmunat kuoppiin. Ripottele niiden päälle suolaa ja mustapippuria. Murenna pannun päälle myös feta- tai vuohenjuusto.
5. Siirrä pannu 225 asteisen uunin keskitasolle ja kypsennä vielä muutaman minuutin ajan, kunnes munat ovat juuri ja juuri hyytyneet.
6. Ripottele päälle yrttejä ja tarjoa rapean leivän kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2