Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vat Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Shakshouka eli vuohenjuustoinen munapannu

Etsitkö brunssille hauskaa purtavaa? Kokkaa munat kasvisten kanssa pannulla ja tarjoa herkku grillatun leivän kanssa.

4 an­nos­ta

1 ke­sä­si­pu­li var­si­neen

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 suip­po­pap­ri­kaa

1 hoik­ka nip­pu leh­ti­kaa­lia

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 prk (400 g) ko­ko­nai­sia to­maat­te­ja

1 dl kas­vis­lien­tä

1 tl juus­to­ku­mi­naa eli jee­raa

½ tl kui­vat­tua chi­liä myl­lys­tä

1 tl so­ke­ria

4 ka­nan­mu­naa

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

200 g mu­rus­tel­tua vuo­hen­juus­toa

muu­ta­ma ok­sa nuor­ta leh­ti­kaa­lia

1. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­li. Hie­non­na si­pu­li var­si­neen. Kuu­ti­oi pap­ri­kat. Hie­non­na leh­ti­kaa­li.

2. Kuu­men­na öl­jy isos­sa uu­nin­kes­tä­väs­sä va­lu­rau­ta­pan­nus­sa. Kuul­lo­ta si­pu­lia kes­ki­läm­möl­lä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää val­ko­si­pu­li, pap­ri­ka ja leh­ti­kaa­li. Pais­ta noin 5 mi­nuut­tia tai kun­nes pap­ri­kat ovat peh­men­neet.

3. Pil­ko to­maa­tit. Li­sää ne nes­tei­neen kas­vis­lie­men kans­sa pan­nuun. Maus­ta juus­to­ku­mi­nal­la, chi­lil­lä ja so­ke­ril­la. An­na hau­tua mie­dol­la läm­möl­lä noin 20 mi­nuut­tia. Li­sää tar­vit­ta­es­sa tilk­ka vet­tä.

4. Läm­mi­tä uu­ni 225 as­tee­seen.

5. Tee kas­tik­kee­seen pie­net kuo­pat. Riko ka­nan­mu­nat nii­hin. Maus­ta ka­nan­mu­nat ri­pauk­sel­la suo­laa ja pip­pu­ria. Mu­rus­te­le juus­toa pin­nal­le.

6. Pais­ta pan­nua uu­nin kes­ki­ta­sol­la muu­ta­ma mi­nuut­ti tai kun­nes ka­nan­mu­nat ovat hyy­ty­neet.

7. Ko­ris­te­le ha­lu­tes­sa­si leh­ti­kaa­lil­la. Tar­joa gril­la­tun lei­vän kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 20 mi­nuut­tia + kyp­sen­nys 25 mi­nuut­tia

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: n. 15 e