Toimittaja Sanna Kekäläinen
Kuvat Kirsi-Marja Savola
4 annosta
1 kesäsipuli varsineen
3 valkosipulinkynttä
2 suippopaprikaa
1 hoikka nippu lehtikaalia
2 rkl oliiviöljyä
1 prk (400 g) kokonaisia tomaatteja
1 dl kasvislientä
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
½ tl kuivattua chiliä myllystä
1 tl sokeria
4 kananmunaa
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
200 g murusteltua vuohenjuustoa
muutama oksa nuorta lehtikaalia
1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna sipuli varsineen. Kuutioi paprikat. Hienonna lehtikaali.
2. Kuumenna öljy isossa uuninkestävässä valurautapannussa. Kuullota sipulia keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää valkosipuli, paprika ja lehtikaali. Paista noin 5 minuuttia tai kunnes paprikat ovat pehmenneet.
3. Pilko tomaatit. Lisää ne nesteineen kasvisliemen kanssa pannuun. Mausta juustokuminalla, chilillä ja sokerilla. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
4. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
5. Tee kastikkeeseen pienet kuopat. Riko kananmunat niihin. Mausta kananmunat ripauksella suolaa ja pippuria. Murustele juustoa pinnalle.
6. Paista pannua uunin keskitasolla muutama minuutti tai kunnes kananmunat ovat hyytyneet.
7. Koristele halutessasi lehtikaalilla. Tarjoa grillatun leivän kanssa.
Valmistusaika: 20 minuuttia + kypsennys 25 minuuttia
Vaikeusaste: helppo
Hinta: n. 15 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2