RUOKA MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 3/2014
2–4 annosta
600 g vaaleaa kalafileetä
(esim. turska)
1 tl sormisuolaa
1 muna
vehnäjauhoja panerointiin
öljyä
Korealainen dippikastike:
¾ dl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
hieman hienonnettua kevätsipulia
½ tl 1 tl cayennepippuria
½ tl sokeria
1. Valmista ensin dippikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan.
2. Mausta kalafileet kevyesti suolalla. Leikkaa filee sopiviksi paloiksi.
3. Riko muna kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki.
4. Pyörittele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunaseoksessa ja sen jälkeen vielä vehnäjauhoissa.
5. Kuumenna valurautapannulla reilusti öljyä ja paista kaloja siinä keskilämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
6. Tarjoa korealaisen dippikastikkeen ja halutessasi myös riisin ja kimchin kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2