MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • VIINISUOSITUS SARI SIRÉN • KUVAT FABIAN BJÖRK KOTI JA KEITTIÖ 1–2/2015
noin 30 kpl
500 g nahatonta lohifileetä
1 muna
3 kevätsipulinvartta
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
1 rkl limen mehua
1 rkl soijakastiketta
1 dl korppujauhoja
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
Pinnalle:
noin 1 dl seesaminsiemeniä
Wasabi-jogurttikastike:
2 dl maustamatonta jogurttia
1–2 tl wasabitahnaa
1 rkl sitruunamehua
1–2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
ripaus sokeria
ripaus suolaa
1. Paloittele lohi ja hienonna teholeikkurissa tai yleiskoneessa leikkuuterällä. Lisää loput raaka-aineet ja sekoita massa tasaiseksi. Anna tekeytyä ja viilentyä jääkaapissa puoli tuntia.
2. Pyörittele kalamureketaikinasta pyöryköitä. Pyörittele pallot seesaminsiemenissä ja laita pellille leivinpaperin päälle. Voit halutessasi pujottaa pyörykät varrastikkuihin ja kypsentää niissä.
3. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 10–15 minuuttia.
4. Valmista wasabi-jogurttikastike sekoittamalla kaikki mausteet jogurtin joukkoon. Anna maustua ennen tarjoilua.
Viinisuositus: Puolikuiva, mausteinen ja hedelmäinen Kungfu Girl Riesling 2013, Yhdysvallat, 14,98 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2