1 kg merilohta fileenä
2 rkl japanilaista mirin-kastiketta
merisuolaa
1 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
1. Poista kalasta ruodot kalapinsetillä ja
nahka fileerausveitsellä. Leikkaa fileen
paksuimmasta osasta pituussuunnassa
irti neliskanttinen pala. Voit myös leikata
koko fileen ohuiksi viipaleiksi.
2. Mausta lohipala mirin-kastikkeella ja
suolalla. Anna maustua hetken aikaa.
3. Paista kala nopeasti kuumassa ja kuivassa
pannussa niin, että lohen jokaiset
sivut saavat hieman väriä. Lohen tulee
jäädä sisältä raa´aksi.
4. Pyörittele lohi seesaminsiemenissä ja
leikkaa se senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi.
Vinkki! Tarjoile ruoka fenkolisalaatin kera (kts.Ruokaohjeet/kasvis)
Koti ja keittiö 3/2004
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2