Artikkeli

Kat­ri Schrö­der Ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen­Ko­ti ja keit­tiö 5/2012

Seesamigrissinit

Seesa­mi­sie­men­pin­taisia grissinejä voi dipata porkka­na­hum­mukseen.

noin 30 kpl

6 dl veh­nä­jau­ho­ja

3 rkl see­sa­min­sie­me­niä

½ pus­sia kui­va­hii­vaa

2 tl so­ke­ria

1 tl suo­laa

2 dl vet­tä

3 rkl olii­vi­öl­jyä

Pin­nal­le:

sor­mi­suo­laa

see­sa­min­sie­me­niä

1. Se­koi­ta veh­nä­jau­hot, see­sa­min­sie­me­net, kui­va­hii­va, so­ke­ri ja suo­la kes­ke­nään. Li­sää jau­ho­se­os kä­den­läm­pöi­seen ve­teen ja se­koi­ta voi­mak­kaas­ti, kun­nes seos on ta­sais­ta ja sit­ke­ää.

2. Li­sää öl­jy ja alus­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si. Pei­tä kul­ho kel­mul­la ja an­na tai­ki­nan ko­ho­ta 30 mi­nuut­tia.

3. Jaa tai­ki­na kol­meen osaan. Pyö­rit­te­le pa­lois­ta tan­got. Leik­kaa tan­got kym­me­neen osaan. Pyö­rit­te­le pa­lois­ta sor­men pak­sui­set pit­kät lei­pä­ti­kut.

4. Nos­ta ti­kut pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Voi­te­le ve­del­lä ja ri­pot­te­le pin­nal­le sor­mi­suo­laa ja see­sa­min­sie­me­niä. Pais­ta 225-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sos­sa noin 10 mi­nuut­tia.