Katri Schröder Kuvat Reetta PasanenKoti ja keittiö 5/2012
noin 30 kpl
6 dl vehnäjauhoja
3 rkl seesaminsiemeniä
½ pussia kuivahiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
2 dl vettä
3 rkl oliiviöljyä
Pinnalle:
sormisuolaa
seesaminsiemeniä
1. Sekoita vehnäjauhot, seesaminsiemenet, kuivahiiva, sokeri ja suola keskenään. Lisää jauhoseos kädenlämpöiseen veteen ja sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasaista ja sitkeää.
2. Lisää öljy ja alusta taikina tasaiseksi. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota 30 minuuttia.
3. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyörittele paloista tangot. Leikkaa tangot kymmeneen osaan. Pyörittele paloista sormen paksuiset pitkät leipätikut.
4. Nosta tikut pellille leivinpaperin päälle. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle sormisuolaa ja seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2