KATRI SCHRÖDER • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 1-2/2013
10 kpl
Taikina:
2 ½ dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
2 dl grahamjauhoja
noin 4 dl vehnäjauhoja
½ dl sulatettua voita tai
margariinia
Voiteluun:
kanamunaa
Pinnalle:
vaaleita ja tummia seesamin-
siemeniä
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja grahamjauhot.
2. Vatkaa löysää seosta hetken aikaa. Alusta vehnäjauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa rasva. Anna peitetyn taikinan kohota lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.
3. Pyöritä taikinasta yhtenäinen pötkö ja jaa se 10 palaan. Leivo paloista 20–22 cm:n pituiset tangot. Kiepauta tangot rinkeleiksi yhdistäen liitoskohdat tiukasti. Leivo ensin kaikki rinkelit ja keitä ne sitten välittömästi.
4. Keitä muutamaa rinkeliä kerrallaan kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä. Keitä vain noin 10 sekuntia, ettei hiivan toiminta lakkaa.
5. Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle ja anna kuivahtaa noin 15 minuuttia peittämättä.
6. Voitele rinkelit munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasossa noin 20 minuuttia. Halkaise jäähtyneet rinkelit ja täytä ne mieleiselläsi täytteellä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2