Toimittaja Mari Harjula
Kuva Fabian Björk
4–6 annosta
noin 1 ½ kg porsaan ribsejä
BBQ-mausteseos:
1 rkl merisuolahiutaleita tai
hienoa merisuolaa
¾ tl kokonaisia mustapippureita
1 kuivattu chili
¾ tl korianterin siemeniä
¾ tl juustokuminaa
¾ rkl vaaleaa muscovadosokeria
¾ rkl savustettua paprikajauhetta
ripaus jauhettua inkivääriä
Lisäksi:
esim. hikkori- tai omenapuulastuja savustukseen
Srirachamajoneesi:
2 dl majoneesia
½ – 1rkl srirachakastiketta
1. Laita mausteseoksen mausteet mortteliin ja hierrä hienoksi. Hiero mausteseos lihapalojen pintaan. Anna maustua vähintään pari tuntia, mielellään yön yli jääkaapissa.
2. Laita lihat uunivuokaan. Kaada pohjalle pari desiä vettä. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä lihoja uunissa 125 asteessa ensin 2–3 tuntia.
3. Siirrä lihat savustimeen ja savusta vielä 2–3 tuntia, kunnes lihat ovat mureita.
4. Tarjoa srirachakastikkeella maustetun majoneesidipin kera.
Vinkki!
Voit halutessasi sivellä lihoja itse tehdyllä tai valmiilla BBQ-kastikkeella vielä ennen savustimeen laittoa ja sen jälkeen, jos haluat niistä erityisen meheviä ja mausteisia.
Valmistusaika: noin 20 minuuttia + kypsennysaika 4–6 tuntia
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: noin 15 euroa
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ