Artikkeli

Toi­mit­ta­ja Mari Har­ju­la

Kuva Fa­bi­an Björk

Savustetut ribsit ja srirac­ha­ma­jo­neesi

Savustetut BBQ-ribsit tarjotaan srirach­ma­jo­neesin kanssa.

4–6 an­nos­ta

noin 1 ½ kg por­saan rib­se­jä

BBQ-maus­te­se­os:

1 rkl me­ri­suo­la­hiu­ta­lei­ta tai

hie­noa me­ri­suo­laa

¾ tl ko­ko­nai­sia mus­ta­pip­pu­rei­ta

1 kui­vat­tu chili

¾ tl ko­ri­an­te­rin sie­me­niä

¾ tl juus­to­ku­mi­naa

¾ rkl vaa­le­aa mus­co­va­do­so­ke­ria

¾ rkl sa­vus­tet­tua pap­ri­ka­jau­het­ta

ri­paus jau­het­tua in­ki­vää­riä

Li­säk­si:

esim. hik­ko­ri- tai ome­na­puu­las­tu­ja sa­vus­tuk­seen

Sri­rac­ha­ma­jo­nee­si:

2 dl ma­jo­nee­sia

½ – 1rkl sri­rac­ha­kas­ti­ket­ta

1. Lai­ta maus­te­se­ok­sen maus­teet mort­te­liin ja hier­rä hie­nok­si. Hie­ro maus­te­se­os li­ha­pa­lo­jen pin­taan. An­na maus­tua vä­hin­tään pari tun­tia, mie­lel­lään yön yli jää­kaa­pis­sa.

2. Lai­ta li­hat uu­ni­vuo­kaan. Kaa­da poh­jal­le pari de­siä vet­tä. Pei­tä vuo­ka fo­li­ol­la. Kyp­sen­nä li­ho­ja uu­nis­sa 125 as­tees­sa en­sin 2–3 tun­tia.

3. Siir­rä li­hat sa­vus­ti­meen ja sa­vus­ta vie­lä 2–3 tun­tia, kun­nes li­hat ovat mu­rei­ta.

4. Tar­joa sri­rac­ha­kas­tik­keel­la maus­te­tun ma­jo­nee­si­di­pin kera.

Vink­ki!

Voit ha­lu­tes­sa­si si­vel­lä li­ho­ja it­se teh­dyl­lä tai val­miil­la BBQ-kas­tik­keel­la vie­lä en­nen sa­vus­ti­meen lait­toa ja sen jäl­keen, jos ha­lu­at niis­tä eri­tyi­sen me­he­viä ja maus­tei­sia.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 20 mi­nuut­tia + kyp­sen­ny­sai­ka 4–6 tun­tia

Vai­keu­sas­te: mel­ko help­po

Hin­ta: noin 15 eu­roa