Toimittaja Mari Harjula
Kuvat Fabian Björk
2 munakoisoa (à 300 g)
esim. leppäpurua savustukseen
Lisäksi:
1–2 kypsää tomaattia
2 valkosipulinkynttä
1–2 rkl persiljaa hienonnettuna
½ rkl punaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Halkaise munakoisot pitkittäin. Laita munakoisonpuolikkaat savustimeen leikkuupinta ylöspäin.
2. Savusta noin puolen tunnin ajan. Lisää tomaatit kokonaisina savustumaan ja jatka savustusta vielä puolen tunnin ajan, kunnes munakoisot ovat pehmenneet. Anna jäähtyä hetken.
3. Kaavi munakoison sisus kulhoon. Poista tomaateista kuoret ja kanta. Hienonna kasvikset haarukalla.
4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää valkosipulisilppu ja muut mausteet kasvissoseen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna maustua vähintään puoli tuntia enne tarjoilua.
5. Tarjoile grilliruokien lisäkkeenä tai leivän kera.
Valmistusaika: noin 20 minuuttia + kypsennysaika noin 1 tunti
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: noin 8 euroa
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2