Artikkeli

Toi­mit­ta­ja Mari Har­ju­la

Ku­vat Fa­bi­an Björk

Savustettu tomaatti-munakoisotahna

Baba ganoushin tyyliin valmistettu munakoisotahna valmistetaan savustetuista munakoisoista ja tomaateista.

2 mu­na­koi­soa (à 300 g)

esim. lep­pä­pu­rua sa­vus­tuk­seen

Li­säk­si:

1–2 kyp­sää to­maat­tia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1–2 rkl per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

½ rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

3 rkl olii­vi­öl­jyä

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Hal­kai­se mu­na­koi­sot pit­kit­täin. Lai­ta mu­na­koi­son­puo­lik­kaat sa­vus­ti­meen leik­kuu­pin­ta ylös­päin.

2. Sa­vus­ta noin puo­len tun­nin ajan. Li­sää to­maa­tit ko­ko­nai­si­na sa­vus­tu­maan ja jat­ka sa­vus­tus­ta vie­lä puo­len tun­nin ajan, kun­nes mu­na­koi­sot ovat peh­men­neet. An­na jääh­tyä het­ken.

3. Kaa­vi mu­na­koi­son si­sus kul­hoon. Pois­ta to­maa­teis­ta kuo­ret ja kan­ta. Hie­non­na kas­vik­set haa­ru­kal­la.

4. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Li­sää val­ko­si­pu­li­silp­pu ja muut maus­teet kas­vis­so­seen jouk­koon. Se­koi­ta ta­sai­sek­si ja an­na maus­tua vä­hin­tään puo­li tun­tia en­ne tar­joi­lua.

5. Tar­joi­le gril­li­ruo­kien li­säk­kee­nä tai lei­vän kera.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 20 mi­nuut­tia + kyp­sen­ny­sai­ka noin 1 tun­ti

Vai­keu­sas­te: mel­ko help­po

Hin­ta: noin 8 eu­roa