Artikkeli

Ruo­ka­oh­jeet Suvi Rüster tyy­li Mil­la Kuu­si­nen ku­vat Fa­bi­an Björk

Savusärki-näkkäritapas maistuu kesän juhlapöydässä

Suolaisen maukas savusärki, makea punasipuli ja tujakka piparjuuri maistuvat yhdessä fenko­li­näk­ki­leipien päällä. Kokoa tämä herkku vasta juuri ennen tarjoilua, ettei näkkäri pehmene. Savusärkiä löydät kaupasta säily­ke­purk­ki­hyl­lystä.

Sa­vu­sär­ki-näk­kä­ri­ta­pas

4 an­nos­ta

12 pien­tä fen­ko­lil­la maus­tet­tua näk­ki­lei­pää, Åby

150 g rans­kan­ker­maa

2 rkl raas­tet­tua pi­par­juur­ta

1 tl so­ke­ria

ri­paus suo­laa

100 g sa­vu­sär­kiä pur­kis­ta

2–3 rkl hie­non­net­tua ruo­ho­si­pu­lia

Ma­ri­noi­tu pu­na­si­pu­li:

1 pie­ni pu­na­si­pu­li

2 rkl vii­nie­tik­kaa

1 tl hu­na­jaa

¼ tl suo­laa

1. Val­mis­ta en­sin ma­ri­noi­tu pu­na­si­pu­li. Kuo­ri ja leik­kaa si­pu­li ohuik­si vii­pa­leik­si. Se­koi­ta kul­hos­sa vii­nie­tik­ka, hu­na­ja ja suo­la. Se­koi­ta jouk­koon pu­na­si­pu­li­ren­kaat.

2. Le­vi­tä näk­ki­lei­vät tar­joi­lu­va­dil­le.

3. Se­koi­ta kul­hos­sa rans­kan­ker­ma, pi­par­juu­ri­raas­te, so­ke­ri ja ri­paus suo­laa. Va­lu­ta sa­vu­sär­jet lie­mes­tä.

4. Nos­ta lu­si­kal­la pi­par­juu­ri­rans­kan­ker­maa näk­ki­lei­vil­le. Li­sää pääl­le sa­vu­sär­keä, ma­ri­noi­tua pu­na­si­pu­lia ja hie­non­net­tua ruo­ho­si­pu­lia. Tar­joi­le heti.

Val­mis­tu­sai­ka: 15 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 10 e