Ruokaohjeet Suvi Rüster tyyli Milla Kuusinen kuvat Fabian Björk
Savusärki-näkkäritapas
4 annosta
12 pientä fenkolilla maustettua näkkileipää, Åby
150 g ranskankermaa
2 rkl raastettua piparjuurta
1 tl sokeria
ripaus suolaa
100 g savusärkiä purkista
2–3 rkl hienonnettua ruohosipulia
Marinoitu punasipuli:
1 pieni punasipuli
2 rkl viinietikkaa
1 tl hunajaa
¼ tl suolaa
1. Valmista ensin marinoitu punasipuli. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa viinietikka, hunaja ja suola. Sekoita joukkoon punasipulirenkaat.
2. Levitä näkkileivät tarjoiluvadille.
3. Sekoita kulhossa ranskankerma, piparjuuriraaste, sokeri ja ripaus suolaa. Valuta savusärjet liemestä.
4. Nosta lusikalla piparjuuriranskankermaa näkkileiville. Lisää päälle savusärkeä, marinoitua punasipulia ja hienonnettua ruohosipulia. Tarjoile heti.
Valmistusaika: 15 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 10 e
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ