Artikkeli

Savupororuukut

Leikkaa leipien kuoret pois ja paloittele leivät. Voitele neljä pientä tai kaksi isoa uunivuokaa. Vuoraa vuoat kauttaaltaan leivillä...

8 vii­pa­let­ta veh­nä­paah­to­lei­pää

Voi­te­luun:

ras­vaa

Täy­te:

1/2 pur­jo

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl voi­ta

200 g kyl­mä­sa­vu­po­roa

1 prk (150 g) sme­ta­naa

1 prk (200 g) ruo­ho­si­pu­li­tuo­re­juus­toa

3 ka­nan­mu­naa

ri­paus suo­laa

ri­paus ro­see­pip­pu­ria

nip­pu sil­put­tua per­sil­jaa

1. Leik­kaa lei­pien kuo­ret pois ja pa­loit­te­le lei­vät.

2. Voi­te­le nel­jä pien­tä tai kak­si isoa uu­ni­vuo­kaa. Vuo­raa vuo­at kaut­taal­taan lei­vil­lä.

3. Hal­kai­se, huuh­te­le ja silp­pua pur­jo. Hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuul­lo­ta ne ke­vy­es­ti vois­sa. Jääh­dy­tä.

4. Se­koi­ta pur­jo ja hie­non­net­tu sa­vu­po­ro. Jaa täy­te vuo­kiin.

5. Yh­dis­tä sme­ta­na ja tuo­re­juus­to kes­ke­nään. Li­sää jouk­koon ke­vy­es­ti vat­ka­tut ka­nan­mu­nat ja maus­teet. Kaa­da seos vuo­kiin.

6. Kyp­sen­nä 200 as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 30 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ