Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/2010 Kat­ri Schrö­der Ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Savupororaviolit

Kumoa jauhot pöydälle ja sekoita joukkoon suola. Tee jauhojen keskelle kolo ja riko munat siihen. Lisää öljy...

4 an­nos­ta

3 1/ 2 dl du­rum­veh­nä­jau­ho­ja

2 tl suo­laa

2 mu­naa

2 kel­tu­ais­ta

1 rkl olii­vi­öl­jyä

Täy­te:

1 pkt (150 g) po­ron kyl­mä­sa­vu­rou­het­ta (pa­kas­te)

50 g ri­cot­ta­juus­toa

2 dl par­me­saa­ni­juus­toa raas­tee­na

ri­paus rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Pi­naat­ti-voi­kas­ti­ke:

100 g tuo­ret­ta pi­naat­tia

100 g voi­ta

1/2 dl val­ko­vii­niä

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

muu­ta­ma ok­sa sal­vi­an­leh­tiä

Pin­nal­le:

par­me­saa­ni­juus­toa las­tui­na

1. Ku­moa jau­hot pöy­däl­le ja se­koi­ta jouk­koon suo­la. Tee jau­ho­jen kes­kel­le kolo ja riko mu­nat sii­hen. Li­sää öl­jy. Se­koi­ta ai­nek­set vä­hin erin sor­men­päil­lä ja vedä jau­ho­ja reu­noil­ta mu­kaan vä­hi­tel­len. Alus­ta tai­ki­naa ve­nyt­tä­en kun­nol­la noin 10 mi­nuut­tia. Li­sää tar­vit­ta­es­sa tilk­ka vet­tä. Tai­ki­nas­ta pi­tää tul­la kau­lit­ta­vaa. Jos se tart­tuu sor­miin, li­sää jau­ho­ja. Pei­tä tai­ki­na kel­mul­la ja nos­ta 1/2 –1 tun­nik­si jää­kaap­piin ve­täy­ty­mään. Mo­ni­toi­mi­ko­neel­la val­mis­tat tai­ki­nan no­pe­as­ti. Nos­ta jau­hot ja suo­la ko­nee­seen ja aja se­kai­sin leik­kuu­te­räl­lä. Li­sää, kel­tu­ai­set ja öl­jy ja se­koi­ta, kun­nes tai­ki­na on ryy­ni­mäis­tä. Kaa­da työ­lau­dal­le ja vai­vaa noin 10 mi­nuut­tia, jot­ta tai­ki­nas­ta tu­lee kim­moi­saa.

2. Val­mis­ta täy­te. Se­koi­ta sa­vu­po­ro, ri­cot­ta­juus­to, par­me­saa­ni­raas­te ja ri­paus mus­ta­pip­pu­ria kes­ke­nään kiin­te­äk­si täyt­teek­si.

3. Kau­li pas­ta­tai­ki­nas­ta kak­si ohut­ta ja pit­kää le­vyä. Jos käy­tät pas­ta­ko­net­ta, jaa tai­ki­na nel­jään osaan ja aja ohuik­si le­vyik­si.

4. Nos­te­le täyt­tees­tä pie­niä no­ka­rei­ta toi­sel­le le­vyl­le ta­sai­sin vä­li­mat­koin. Si­ve­le täyt­tei­den ym­pä­ryk­set ve­del­lä ja ase­ta toi­nen levy pääl­le. Pai­ne­le tai­ki­nat tii­viis­ti toi­siin­sa kiin­ni täy­te­kum­pu­jen ym­pä­ril­tä. Leik­kaa ne­li­ön muo­toi­sik­si ra­vi­o­leik­si muo­til­la tai tai­ki­na­pyö­räl­lä. Nos­ta ra­vi­o­lit jau­ho­te­tul­le tar­joi­lu­va­dil­le, pei­tä lei­vin­pa­pe­ril­la ja nos­ta jää­kaap­piin odot­ta­maan kyp­sen­nys­tä.

5. Val­mis­ta kas­ti­ke. Pois­ta pi­naa­teis­ta isoim­mat leh­ti­ruo­dit. Ryöp­pää pi­naa­tit no­pe­as­ti kie­hu­vas­sa, suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä. Nos­ta pi­naa­tit jäil­lä vii­len­net­tyyn ve­teen, jot­ta väri säi­lyy kau­niin vih­re­ä­nä. Hie­non­na pi­naat­te­ja hie­man pie­nem­mik­si.

6. Su­la­ta voi pan­nul­la. Li­sää val­ko­vii­ni. Kie­hau­ta. Se­koi­ta sit­ruu­na­me­hu, pi­naa­tit ja sal­vi­an­leh­det kas­tik­kee­seen.

7. Kei­tä ra­vi­o­lei­ta suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä noin 3 mi­nuut­tia tai kun­nes ne nou­se­vat pin­taan.

8. Tar­joi­le kei­te­tyt ra­vi­o­lit kas­tik­keen kera. Vuo­le pin­nal­le muu­ta­ma las­tu par­me­saa­nia.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 45 min + tai­ki­nan ve­täy­ty­mi­nen

Lue Myös

Vietnamilaiset kanankoivet

Barbe­qu­e­ma­ri­noidut broilerin rintaleikkeet

Riistahodarit

Vietnamilaiset kanankoivet

Barbe­qu­e­ma­ri­noidut broilerin rintaleikkeet

Riistahodarit

Kokonaisen kalkkunan paisto-ohje

Paahdettu poron paahtopaisti ja lakritsikastike

Aasialaiset lihapullat

Migas – espanjalainen leipämunakas

Possun sisäfilee saltimbocca ja ruusu­kaa­lig­ra­niit­ti­o­me­na­sa­laatti

Metsästäjän pubileipä

Migas – espanjalainen leipämunakas

Possun sisäfilee saltimbocca ja ruusu­kaa­lig­ra­niit­ti­o­me­na­sa­laatti

Metsästäjän pubileipä

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.