Koti ja keittiö 10/2010 Katri Schröder Kuvat Reetta Pasanen
4 annosta
3 1/ 2 dl durumvehnäjauhoja
2 tl suolaa
2 munaa
2 keltuaista
1 rkl oliiviöljyä
Täyte:
1 pkt (150 g) poron kylmäsavurouhetta (pakaste)
50 g ricottajuustoa
2 dl parmesaanijuustoa raasteena
ripaus rouhittua mustapippuria
Pinaatti-voikastike:
100 g tuoretta pinaattia
100 g voita
1/2 dl valkoviiniä
2 rkl sitruunamehua
muutama oksa salvianlehtiä
Pinnalle:
parmesaanijuustoa lastuina
1. Kumoa jauhot pöydälle ja sekoita joukkoon suola. Tee jauhojen keskelle kolo ja riko munat siihen. Lisää öljy. Sekoita ainekset vähin erin sormenpäillä ja vedä jauhoja reunoilta mukaan vähitellen. Alusta taikinaa venyttäen kunnolla noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Taikinasta pitää tulla kaulittavaa. Jos se tarttuu sormiin, lisää jauhoja. Peitä taikina kelmulla ja nosta 1/2 –1 tunniksi jääkaappiin vetäytymään. Monitoimikoneella valmistat taikinan nopeasti. Nosta jauhot ja suola koneeseen ja aja sekaisin leikkuuterällä. Lisää, keltuaiset ja öljy ja sekoita, kunnes taikina on ryynimäistä. Kaada työlaudalle ja vaivaa noin 10 minuuttia, jotta taikinasta tulee kimmoisaa.
2. Valmista täyte. Sekoita savuporo, ricottajuusto, parmesaaniraaste ja ripaus mustapippuria keskenään kiinteäksi täytteeksi.
3. Kauli pastataikinasta kaksi ohutta ja pitkää levyä. Jos käytät pastakonetta, jaa taikina neljään osaan ja aja ohuiksi levyiksi.
4. Nostele täytteestä pieniä nokareita toiselle levylle tasaisin välimatkoin. Sivele täytteiden ympärykset vedellä ja aseta toinen levy päälle. Painele taikinat tiiviisti toisiinsa kiinni täytekumpujen ympäriltä. Leikkaa neliön muotoisiksi ravioleiksi muotilla tai taikinapyörällä. Nosta raviolit jauhotetulle tarjoiluvadille, peitä leivinpaperilla ja nosta jääkaappiin odottamaan kypsennystä.
5. Valmista kastike. Poista pinaateista isoimmat lehtiruodit. Ryöppää pinaatit nopeasti kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä. Nosta pinaatit jäillä viilennettyyn veteen, jotta väri säilyy kauniin vihreänä. Hienonna pinaatteja hieman pienemmiksi.
6. Sulata voi pannulla. Lisää valkoviini. Kiehauta. Sekoita sitruunamehu, pinaatit ja salvianlehdet kastikkeeseen.
7. Keitä ravioleita suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia tai kunnes ne nousevat pintaan.
8. Tarjoile keitetyt raviolit kastikkeen kera. Vuole pinnalle muutama lastu parmesaania.
Valmistusaika: noin 45 min + taikinan vetäytyminen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2