Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2009Kuva: Ar­to Vuo­he­lai­nen

Savukalatortilla

Keitä, kuori ja paloittele perunat. Murskaa valko­si­pu­lin­kynnet. Silppua sipuli. Pilko paprika. Kuullota kaikki ainekset öljyssä pannulla. Alenna lopuksi lämpötilaa...

(4 hen­gel­le)

7 - 9 uut­ta pe­ru­naa

1 pie­ni kel­ta­si­pu­li

1 pie­ni pap­ri­ka

2 - 3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl öl­jyä

1 1/2 dl pa­loi­tel­tua sa­vu­ka­laa, esim. sii­kaa

8 mu­naa

1/2 tl suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Kei­tä, kuo­ri ja pa­loit­te­le pe­ru­nat. Murs­kaa val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Silp­pua si­pu­li. Pil­ko pap­ri­ka. Kuul­lo­ta kaik­ki ai­nek­set öl­jys­sä pan­nul­la. Alen­na lo­puk­si läm­pö­ti­laa.

2. Riko mu­nat kul­hoon. Li­sää suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria ja vat­kaa mu­nien ra­ken­ne rik­ki.

3. Li­sää pan­nul­le mu­na­se­os ja se­koi­ta ai­ka ajoin, kun­nes seos al­kaa hyy­tyä. Li­sää pääl­le sa­vu­ka­la­pa­lat.

4. Kyp­sen­nä mu­na­kas­ta mie­dol­la läm­möl­lä kan­nen al­la, kun­nes pin­ta­kin on hyy­ty­nyt.

5. Kään­nä tor­til­la esim. isoa lau­tas­ta apu­na käyt­tä­en ym­pä­ri ja pais­ta, kun­nes poh­ja on kau­niin rus­kea.

6. Pa­loit­te­le tor­til­la en­nen tar­joi­lua. Tar­joa läm­pi­mä­nä tai huo­neen­läm­pöi­se­nä sa­laa­tin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ