Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2009

Savukalarisotto

(4 hen­gel­le)

200 g sa­vu­sii­kaa

1 dl ri­sot­to­rii­siä

1 pie­ni kel­ta­si­pu­li

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 tl raas­tet­tua, tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

1 tl kar­ria

5 dl ka­na­lien­tä

1 prk (400 g) koo­kos­mai­toa

1 rkl sil­put­tua per­sil­jaa

maun mu­kaan suo­laa ja pip­pu­ria myl­lys­tä

Pais­ta­mi­seen: öl­jyä

1. Silp­pua si­pu­li ja val­ko­si­pu­li. Raas­ta in­ki­vää­ri. Kuul­lo­ta si­pu­lia, val­ko­si­pu­lia, in­ki­vää­ri­murs­kaa ja kar­ria öl­jys­sä pan­nul­la het­ki.

2. Li­sää ri­sot­to­rii­si ja kään­te­le se­os­ta, kun­nes rii­si on lä­pi­kuul­ta­vaa.

3. Li­sää kuu­ma ka­na­lie­mi ja kei­tä hil­jal­leen noin 15 - 20 mi­nuut­tia, kun­nes nes­te on imey­ty­nyt rii­siin.

4. Li­sää koo­kos­mai­to ja kei­tä hil­jal­leen noin 4 mi­nuut­tia.

5. Li­sää pa­loi­tel­tu sa­vu­ka­la, kuu­men­na, ko­ris­te­le per­sil­ja­sil­pul­la ja tar­joa raik­kaan sa­laa­tin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ