Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2009Kuva: Ar­to Vuo­he­lai­nen

Savukala ja omena­ba­si­li­kat­satsiki

Valmista tsatsiki. Kuori ja leikkaa omenat kuutioiksi...

(4 hen­gel­le)

noin 1 kg sa­vu­ka­laa, esim. mak­ril­lia

Ome­na-ba­si­li­kat­sat­si­ki:

2 pien­tä ome­naa

1/2 pie­nes­tä kur­kus­ta

1 dl ruu­an­val­mis­tus­jo­gurt­tia

1/2 dl val­mis­ta ai­o­li­kas­ti­ket­ta

(esim. The Eng­lish Pro­ven­de co.)

2 rkl tuo­ret­ta, sil­put­tua ba­si­li­kaa

1. Val­mis­ta tsat­si­ki. Kuo­ri ja leik­kaa ome­nat kuu­ti­oik­si.

2. Kuo­ri kurk­ku ja raas­ta tai silp­pua se. Lai­ta sii­vi­lään va­lu­maan.

3. Yh­dis­tä kul­hoon jo­gurt­ti, ai­o­li­kas­ti­ke, ba­si­li­ka­silp­pu, ome­na­kuu­ti­ot ja va­lu­tet­tu kurk­ku­silp­pu. Se­koi­ta kaik­ki ai­neet kes­ke­nään. Tar­kis­ta maku ja li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa.

4. Pidä pei­tet­ty­nä vii­le­äs­sä en­nen tar­joi­lua ja tar­joa sa­vu­lo­hen ja uu­sien pe­ru­noi­den kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ