Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 4/2011 KUVA SAN­NA PEU­RA­KOS­KI

Savojin­kaa­li­kää­ryleet, tillivoisula ja puolukkaa

Tutut kaalikääryleet täytetään modernin makuisiksi spelttirisotolla.

1 sa­voi­jin­kaa­li (n. 1 kg)

Pääl­le:

sii­rap­pia, voi­no­ka­rei­ta

Tar­joi­luun:

til­lil­lä maus­tet­tua voi­su­laa

puo­luk­ka­hil­loa

Spelt­ti­ri­sot­to:

1 sa­lot­ti­si­pu­li

2–4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl ryp­si­öl­jyä

2 dl spelt­ti­suu­ri­moi­ta

4 dl kas­vis­lien­tä

3 rkl (luo­mu­kir­nu)voi­ta

2 dl raas­tet­tua, mau­kas­ta juus­toa, esim. Vii­ni­tar­hu­ri

(suo­laa), vas­ta­rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Tee en­sin ri­sot­to. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Kuul­lo­ta nii­tä het­ki pan­nul­la öl­jys­sä. Li­sää spelt­ti­suu­ri­mot ja kään­te­le het­ki. Kaa­da jouk­koon kas­vis­lie­mi, pei­tä kan­nel­la tai fo­li­ol­la ja an­na hau­tua noin 20 mi­nuut­tia. Se­koit­te­le muu­ta­man ker­ran kyp­sy­mi­sen ai­ka­na. Li­sää kyp­sään ri­sot­toon voi ja juus­to. Se­koi­ta, kun­nes ne su­la­vat. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

2. Ir­ro­ta kaa­lin­leh­det ja kei­tä nii­tä lem­pe­äs­ti po­rei­le­vas­sa ve­des­sä noin mi­nuut­ti tai kun­nes ne peh­me­ne­vät. Keit­tä­mi­nen kan­nat­taa teh­dä muu­ta­mas­sa eräs­sä. Nos­ta kaa­lin­leh­det va­lu­maan keit­ti­ö­pyyh­keel­le. Pie­nim­mät leh­det kan­nat­taa hie­non­taa ri­sot­toon.

3. Nos­ta kaa­lin­leh­det leik­kuu­lau­dal­le. Nos­ta leh­dil­le ruo­ka­lu­si­kal­li­nen täy­tet­tä. Kää­räi­se leh­det na­pa­koik­si rul­lik­si. Lai­ta kää­ry­leet tii­viis­ti sau­ma­puo­li alas­päin voi­del­tuun uu­ni­vuo­kaan. Nos­ta pääl­le voi­no­ka­rei­ta ja va­lu­ta sii­rap­pia.

4. Pais­ta kää­ry­lei­tä 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 25 mi­nuut­tia, jos ha­lu­at saa­da hie­man na­pak­kaa kaa­lia tai noin tun­ti, jos ha­lu­at kää­ry­lei­den ole­van peh­me­än kyp­siä.

5. Tar­joi­le kää­ry­leet puo­lu­koi­den tai puo­luk­ka­hil­lon ja til­lil­lä maus­te­tun voi­su­lan kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 45 min.

Lue Myös

Hunajaiset vuohenjuusto-punajuuripizzat

Hunaja-chipotlekana

Punakaa­li­sa­laatti punajuuren, kookos­hiu­ta­leiden ja karpaloiden kera.

Hunajaiset vuohenjuusto-punajuuripizzat

Hunaja-chipotlekana

Punakaa­li­sa­laatti punajuuren, kookos­hiu­ta­leiden ja karpaloiden kera.

Mausteinen porkkanakeitto

Kaalipiiraat

Kookos-bataattikeitto

Keräkaa­li­mu­hennos

Australialainen lehtikaali-perunalisäke

Kaalipiiraat

Keräkaa­li­mu­hennos

Australialainen lehtikaali-perunalisäke

Kaalipiiraat

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2021

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Toimiva koti vanhassa kerrostalossa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Näin sisustat keltaisella

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Raikkaat sitruunaruudut

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Uuden kodin vanhat seinät

Kaunis paketti on puoli lahjaa: kurkista ideat!

Omassa makuuhuoneessa kuin hotellissa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2021

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Toimiva koti vanhassa kerrostalossa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Näin sisustat keltaisella

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Raikkaat sitruunaruudut

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Uuden kodin vanhat seinät

Kaunis paketti on puoli lahjaa: kurkista ideat!

Omassa makuuhuoneessa kuin hotellissa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.