Koti ja keittiö 4/2011 KUVA SANNA PEURAKOSKI
1 savoijinkaali (n. 1 kg)
Päälle:
siirappia, voinokareita
Tarjoiluun:
tillillä maustettua voisulaa
puolukkahilloa
Spelttirisotto:
1 salottisipuli
2–4 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
2 dl spelttisuurimoita
4 dl kasvislientä
3 rkl (luomukirnu)voita
2 dl raastettua, maukasta juustoa, esim. Viinitarhuri
(suolaa), vastarouhittua mustapippuria
1. Tee ensin risotto. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä hetki pannulla öljyssä. Lisää spelttisuurimot ja kääntele hetki. Kaada joukkoon kasvisliemi, peitä kannella tai foliolla ja anna hautua noin 20 minuuttia. Sekoittele muutaman kerran kypsymisen aikana. Lisää kypsään risottoon voi ja juusto. Sekoita, kunnes ne sulavat. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Irrota kaalinlehdet ja keitä niitä lempeästi poreilevassa vedessä noin minuutti tai kunnes ne pehmenevät. Keittäminen kannattaa tehdä muutamassa erässä. Nosta kaalinlehdet valumaan keittiöpyyhkeelle. Pienimmät lehdet kannattaa hienontaa risottoon.
3. Nosta kaalinlehdet leikkuulaudalle. Nosta lehdille ruokalusikallinen täytettä. Kääräise lehdet napakoiksi rulliksi. Laita kääryleet tiiviisti saumapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan. Nosta päälle voinokareita ja valuta siirappia.
4. Paista kääryleitä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, jos haluat saada hieman napakkaa kaalia tai noin tunti, jos haluat kääryleiden olevan pehmeän kypsiä.
5. Tarjoile kääryleet puolukoiden tai puolukkahillon ja tillillä maustetun voisulan kanssa.
Valmistusaika: 45 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2