Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 4/2011 KUVA SAN­NA PEU­RA­KOS­KI

Savojin­kaa­li­kää­ryleet, tillivoisula ja puolukkaa

Tutut kaalikääryleet täytetään modernin makuisiksi spelttirisotolla.

1 sa­voi­jin­kaa­li (n. 1 kg)

Pääl­le:

sii­rap­pia, voi­no­ka­rei­ta

Tar­joi­luun:

til­lil­lä maus­tet­tua voi­su­laa

puo­luk­ka­hil­loa

Spelt­ti­ri­sot­to:

1 sa­lot­ti­si­pu­li

2–4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl ryp­si­öl­jyä

2 dl spelt­ti­suu­ri­moi­ta

4 dl kas­vis­lien­tä

3 rkl (luo­mu­kir­nu)voi­ta

2 dl raas­tet­tua, mau­kas­ta juus­toa, esim. Vii­ni­tar­hu­ri

(suo­laa), vas­ta­rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Tee en­sin ri­sot­to. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Kuul­lo­ta nii­tä het­ki pan­nul­la öl­jys­sä. Li­sää spelt­ti­suu­ri­mot ja kään­te­le het­ki. Kaa­da jouk­koon kas­vis­lie­mi, pei­tä kan­nel­la tai fo­li­ol­la ja an­na hau­tua noin 20 mi­nuut­tia. Se­koit­te­le muu­ta­man ker­ran kyp­sy­mi­sen ai­ka­na. Li­sää kyp­sään ri­sot­toon voi ja juus­to. Se­koi­ta, kun­nes ne su­la­vat. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

2. Ir­ro­ta kaa­lin­leh­det ja kei­tä nii­tä lem­pe­äs­ti po­rei­le­vas­sa ve­des­sä noin mi­nuut­ti tai kun­nes ne peh­me­ne­vät. Keit­tä­mi­nen kan­nat­taa teh­dä muu­ta­mas­sa eräs­sä. Nos­ta kaa­lin­leh­det va­lu­maan keit­ti­ö­pyyh­keel­le. Pie­nim­mät leh­det kan­nat­taa hie­non­taa ri­sot­toon.

3. Nos­ta kaa­lin­leh­det leik­kuu­lau­dal­le. Nos­ta leh­dil­le ruo­ka­lu­si­kal­li­nen täy­tet­tä. Kää­räi­se leh­det na­pa­koik­si rul­lik­si. Lai­ta kää­ry­leet tii­viis­ti sau­ma­puo­li alas­päin voi­del­tuun uu­ni­vuo­kaan. Nos­ta pääl­le voi­no­ka­rei­ta ja va­lu­ta sii­rap­pia.

4. Pais­ta kää­ry­lei­tä 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 25 mi­nuut­tia, jos ha­lu­at saa­da hie­man na­pak­kaa kaa­lia tai noin tun­ti, jos ha­lu­at kää­ry­lei­den ole­van peh­me­än kyp­siä.

5. Tar­joi­le kää­ry­leet puo­lu­koi­den tai puo­luk­ka­hil­lon ja til­lil­lä maus­te­tun voi­su­lan kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 45 min.

Lue Myös

Meksikolainen mustapapusalsa

Linssi-kurpitsakeitto

Parsa-avokadorisotto

Meksikolainen mustapapusalsa

Linssi-kurpitsakeitto

Parsa-avokadorisotto

Papu-kookoscurry

Korvasieni-fetape­ru­na­mu­nakas

Kolmen pavun keitto

Syyssalaatti

Parsa­kaa­li­sa­laatti sienien ja linssien kera

Risotto uunipaahdetun parsakaalin ja pekonin kanssa

Syyssalaatti

Parsa­kaa­li­sa­laatti sienien ja linssien kera

Risotto uunipaahdetun parsakaalin ja pekonin kanssa

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2