KATRI SCHRÖDER • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 10/2012
noin 16 kpl
noin 1 kg savoijinkaalia
2 l vettä
2 tl suolaa
Täyteseos:
1 dl rikottuja ohrasuurimoita
noin 1 l suppilovahveroita
2 sipulia
1 punainen paprika
3 dl hienonnettuja kaalinlehtiä
1 muna
2 tl suolaa
1 prk (120 g) smetanaa
ripaus rouhittua mustapippuria
2 tl meiramia
1 ½ rkl siirappia
Pinnalle:
2 rkl siirappia
1 rkl soijakastiketta
1. Koverra kaalista kova kanta pois. Keitä kaalinkerää suolalla maustetussa vedessä. Irrota uloimpia lehtiä aina sitä mukaa, kun ne irtoavat. Säästä täytettä varten hieman keitinlientä. Keitä myös ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta suurimot huolella.
2. Valmista täyte. Puhdista ja hienonna sienet. Kuori ja hienonna sipulit. Poista paprikasta kanta ja siemenet ja leikkaa pieniksi paloiksi. Hienonna kaalin pienemmät sisälehdet. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Lisää kaalin keitinlientä tarvittaessa. Täyte saa olla kosteaa.
3. Levitä isoimmat kaalinlehdet työlaudalle. Jaa täyteseos lehdille ja kääri kaalit paketiksi niin, että käännät ensin reunat täytteen päälle ja sitten käärit lehdet rullalle.
4. Lado kaalikääryleet voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle siirappi ja soijakastike. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasossa noin tunnin ajan.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2