3 dl vettä
25 g hiivaa
2 tl sokeria
5–6 dl vehnäjauhoja
1 tlk sardelleja (aitoja italialaisia)
tuoretta salviaa
1 rkl merisuolaa
oliiviöljyä
1. Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää sokeri ja jauhot. Taikinan tulee jäädä löysäksi. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
2. Levitä taikina öljytyin käsin öljytylle leivinpaperille ohueksi levyksi.
3. Asettele sardellifileet ja salvianlehdet taikinan päälle. Ripottele päälle merisuolaa.
4. Paista leipä uunin keskitasossa 250 asteessa kauniin kullankeltaiseksi, noin 15 minuuttia.Tarjoile leipä vastapaistettuna.
Vinkki! Sardellien sijasta voit levittää taikinan päälle esimerkiksi vuohenjuustoa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja basilikaa. Jos jätät sokerin pois, leivästä tulee rapeampaa ja kovempaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2