Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAUS­JÄR­JES­TE­LYT MARI HAR­JU­LA JA MIA LUND­BERG • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA • VII­NI­SUO­SI­TUK­SET SARI SIRÉN­Ko­ti ja keit­tiö 12/2015

Sangriamaljat - lämmin terve­tu­li­ais­juoma

Terve­tu­li­ais­juo­maksi tarjotaan joulumausteilla ja hedelmillä ryyditettyä lämmintä sangriaa.

4–6 an­nos­ta

1 ap­pel­sii­ni

2 li­meä

2–3 rkl so­ke­ria

1 plo (0,75 l) pu­na­vii­niä

2 laa­ke­rin­leh­teä

2 täh­ti­a­nis­ta

2 nei­lik­kaa

2 maus­te­pip­pu­ria

½ dl bran­dya

Ko­ris­te­luun:

1 ome­na (ros­ma­rii­nin ok­sia)

1. Leik­kaa ap­pel­sii­ni ja li­met loh­koik­si tai vii­pa­leik­si. Lai­ta he­del­mä­loh­kot, maus­teet ja al­ko­ho­lit kat­ti­laan.

2. Kuu­men­na juo­ma höy­ry­ä­vän kuu­mak­si.

3. Kaa­da juo­ma la­sei­hin ja ko­ris­te­le ome­nan­loh­koil­la ja ha­lu­tes­sa­si ros­ma­rii­ni­nok­sil­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ