Artikkeli

Samppan­ja­sor­betti

Tarjoile samppan­ja­sor­betti miniananaksesta leikattujen lohkojen kanssa.

1 lii­va­te­leh­ti

1 dl vet­tä

1 1/2 dl so­ke­ria

3 dl kuo­hu­vii­niä tai samp­pan­jaa

1 dl vas­ta­pu­ris­tet­tua ap­pel­sii­ni­me­hua

1 li­me­tin mehu

1 val­ku­ai­nen

Tar­joi­luun:

2 mi­ni­a­na­nas­ta tai 1 tuo­re nor­maa­li­ko­koi­nen ana­nas

1. Pane lii­va­te­leh­ti run­saa­seen kyl­mään ve­teen li­ko­a­maan vii­dek­si mi­nuu­tik­si. Mit­taa kat­ti­laan vesi ja so­ke­ri. Kei­tä se­os­ta, kun­nes so­ke­ri on täy­sin liu­en­nut. Pu­ris­ta lii­va­te­leh­des­tä yli­mää­räi­nen vesi pois ja liu­o­ta lii­va­te kuu­maan so­ke­ri­lie­meen.

2. An­na lie­men jääh­tyä ja li­sää sii­hen kuo­hu­vii­ni tai samp­pan­ja sekä ap­pel­sii­ni­ja li­met­ti­me­hut.

3. Vat­kaa val­ku­ai­nen ke­vy­ek­si vaah­dok­si ja kään­te­le se muu­hun se­ok­seen. Pa­kas­ta sor­bet­ti­mas­saa noin 6-7 tun­tia. Se­koi­ta mas­saa muu­ta­man ker­ran pa­kas­ta­mi­sen ai­ka­na, jot­ta sen ra­ken­tees­ta tu­lee ta­sai­sem­paa.

4. Tar­joi­le samp­pan­ja­sor­bet­ti mi­ni­a­na­nak­ses­ta lei­kat­tu­jen loh­ko­jen kans­sa.