1 liivatelehti
1 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
3 dl kuohuviiniä tai samppanjaa
1 dl vastapuristettua appelsiinimehua
1 limetin mehu
1 valkuainen
Tarjoiluun:
2 miniananasta tai 1 tuore normaalikokoinen ananas
1. Pane liivatelehti runsaaseen kylmään veteen likoamaan viideksi minuutiksi. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Keitä seosta, kunnes sokeri on täysin liuennut. Purista liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivate kuumaan sokeriliemeen.
2. Anna liemen jäähtyä ja lisää siihen kuohuviini tai samppanja sekä appelsiinija limettimehut.
3. Vatkaa valkuainen kevyeksi vaahdoksi ja kääntele se muuhun seokseen. Pakasta sorbettimassaa noin 6-7 tuntia. Sekoita massaa muutaman kerran pakastamisen aikana, jotta sen rakenteesta tulee tasaisempaa.
4. Tarjoile samppanjasorbetti miniananaksesta leikattujen lohkojen kanssa.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ